Noutăți

O barcă funerară veche de 4.500 de ani a fost descoperită lângă Piramidele din Egipt

Rămășițele unei bărci au fost descoperite în apropierea piramidelor Abusir, din Egipt. Vasul datează cu aproximație din anul 2.500 î.Hr. și a fost descoperit de o echipă de arheologi într-un cimitir antic, la sud de platoul Giza. Acoperită cu nisip, ambarcațiunea veche de 4.500 de ani și cu o lungime de 18 metri, a aparținut cel mai probabil unui oficial egiptean de rang înalt.

“Este o descoperire remarcabilă. Excavarea atentă a bărcii va contribui semnificativ la încercarea noastră de a înțelegere rolul vaselor egiptene în ritualurile funerare. Această descoperire este și extrem de neobișnuită deoarece bărcile de o asemenea dimensiune și mod de construcție au fost, în această perioadă, bunuri exclusive ale membrilor de top ai societății, de obicei membrii familiei regale, a declarat Miroslav Barta, unul dintre cei care au făcut descoperirea.

xsxssc

Motivul pentru care vechii egipteni foloseau acest bărci funerare nu este cunoscut cu exactitate. Conform unor oameni de știință ele erau folosite pentru “traversarea” unui râu mitologic care separa lumea viilor de lumea morţilor. Alţi specialişti cred că barca era un fel de dric modern cu care transportau morții din înalta societate.

Echipa va continua excavarea în primăvara anului viitor.

sursa: news.discovery.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii