Cunoaste lumea

Noutăți

Nuca de cocos distruge microbii și protejează de virusuri!

  •  
  •  
  •  

Pulpa, apa de nucă de cocos, laptele şi uleiul pot fi folosite în prepararea unei game largi de mâncăruri sănătoase.

Fiind un aliment complet, acest fruct reprezintă una dintre principalele surse de hrană pentru mai multe popoare ale Pacificului.

De asemenea, timp de secole, în medicina tradiţională, nuca de cocos a fost folosită ca o comoară terapeutică.

Miezul bogat în acizi graşi saturaţi, cu cantităţi moderate de proteină şi un indice glicemic redus, gustos şi plin de antioxidanţi, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, contribuind la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Apa pură de nucă de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliţi din natură. Conţine enzime bioactive, ce îmbunătăţesc digestia, ajutând la eliminarea toxinelor și este considerată o băutură energizantă naturală.

Uleiul de cocos are o aplicare largă în industria cosmetică, fiind o componentă a diferitelor loţiuni, grație mirosului plăcut şi proprietății de a îmbunătăţi hidratarea şi nivelul lipidic al pielii.

Laptele de cocos, bogat în nutrienţi, este o bună alternativă pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză.

Conţine acid lauric, un puternic antiviral şi antibacterian, care distruge microorganismele patogene, protejându-ne organismul de infecţii şi virusuri.

Are un conţinut ridicat de fibre, ceea ce conferă starea de saţietate pentru mai mult timp şi ajută la reglarea digestiei.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii