Cunoaste lumea

Noutăți

Noushabad – Orașul subteran ascuns

https://www.s-travels.com
  •  
  •  
  •  

Orașul subteran Ouyi (Noushabad), situat la 5 km nord de Kashan, provincia Isfahan, este considerat o piesă notabilă a arhitecturii antice. Întrucât orașul Noushabad este situat în regiunea centrală a deșertului din Iran, se confruntă cu vreme grea.

În timpul zilei, Noushabad are o temperatură foarte fierbinte, iar în timpul nopții devine deosebit de rece.

Motivul pentru care acest oraș este numit Noushabad (adică „orașul apei reci gustoase”) se datorează faptului că, în cele mai vechi timpuri, unul dintre regii sassanieni care treceau prin această zonă s-a oprit aici pentru a bea apă dintr-o fântână și a găsit această apă extrem de limpede și rece.

De aceea a ordonat construirea unui oraș în jurul acestei fântâni și l-a numit Anoushabad, care s-a transformat în cele din urmă în Noushabad.

Unul dintre motivele pentru construirea acestui oraș subteran este acela de a oferi o evadare de la temperatura ridicată a zilei din regiune.

Cu toate acestea, principalul motiv pentru care orașul subteran Noushabad a fost sculptat provine din faptul că, în trecut, această regiune era nesigură, suferind de raiduri și, formând un lanț subteran de pasaje sub întregul oraș, locuitorii se puteau adăposti acolo în timpul atacurilor. Prin aceste pasaje puteau ajunge în orice punct din oraș fără a fi văzuți.

Adâncimea acestui oraș subteran variază de la 4 la 18 metri. Pentru a ajunge la orașul subteran au existat mai multe deschideri diferite.

Unele dintre aceste deschideri erau situate în interiorul caselor oamenilor, iar altele erau amplasate în locuri importante de adunare, cum ar fi fortul principal chiar în afara orașului. Oamenii ar putea locui în pasajele subterane câteva zile fără a fi nevoie să iasă afară.

Există trei niveluri în acest oraș subteran, planificate în așa fel încât să mergi la diferitele niveluri necesare deplasării de jos în sus. Acest lucru a făcut mai ușor pentru oamenii adăpostiți în orașul subteran să împiedice dușmanii să ajungă la nivelurile superioare.

O altă caracteristică interesantă a arhitecturii lor a fost pasajele curbate care au făcut posibil ca locuitorii să-i pândească pe dușmani.

Mai mult, au existat alte câteva trucuri care au fost folosite pentru a rezista împotriva dușmanilor, de exemplu, săpând găuri adânci în mijlocul camerelor și acoperindu-le cu pietre rotative care ar cădea dacă cineva ar călca pe ele.

Foto Wikipedia – intrarea în orașul subteran Noushabad


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii