Noutăți

Navele de război ale viitorului. Vor naviga pe mările și oceanele lumii în circa 30 de ani

Elegante și ascunse, seamănă cu nave desprinse din serialele SF, dar sunt prototipuri de nave de război ale marinei britanice, ce ar putea intra în dotarea armatei insulei în maxim 35 de ani.

nave de razboi

Imaginile date publicitații de către experții militari aparțin unui vas numit Dreadnought 2050, care ar putea fi viitorul Royal Navy. Acesta depășește tot ce s-a construit până acum în materie de nave de război. Este proiectat a fi format dintr-un echipaj de doar 50 de persoane, față de 200 cât sunt cele actuale și asta datorită tehnologiei ce ar înlocui o parte din marinari. Mai mult, centrul de comandă ar avea nevoie de doar 5 oameni, iar navigarea s-ar face folosidu-se de sistemul de navigație holographics 3D, care ar facilita accesul la informații și hărți pe o rază de mii de mile atât din largul oceanului cât și din adâncul acestuia. Forma vasului precum și materialele din care ar fi construit, i-ar permite acestuia să atingă viteze superioare vaselor clasice, iar armele cu care va fi dotat vor fi „ușoare”, potrivit declarațiilor celor de la Startpoint, compania ce lucrează la proiect.

nave de razboi2 navederazboi3

Potrivit ediției electronice a cotidianului dailymail.co.uk, nu s-au dat publicității, din motive de siguranță, detalii mai multe cu privire la materialele folosite pentru realizarea proiectului, costurile acestuia și nici când vor începe construcția efectivă.

 

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii