Noutăți

“Nanowood”- un material revoluționar care poate schimba lumea în care trăim…

Tian Li, studentă la Universitatea din Maryland, a creat un material care ar putea reduce în mod considerabil deșeurile de pe această planetă. Acest material, numit “nanowood”, se comportă ca un strat de polistiren biologic și poate fi folosit de la confecționarea de pahare și până la izolația termică a a locuințelor.

“Nanowood” este lemn fără lignină (lignina este ingredientul din lemn care îl face maro și rigid). Înainte să credeți că acest material ne-ar putea lăsa fără păduri, ar mai trebui să specificăm faptul că nanowood-ul poate fi dezvoltat din pădurile care cresc foarte rapid, cum ar fi lemnul de balsa, lăsând în picioare celelalte specii de arbori. Nanowood are o grosime de 1 mm și poate fi pliat și îndoit, însă este totodată de 30 de ori mai puternic decât polistirenul și poate izola mai bine decât aerogelul de siliciu.

„Am cercetat proprietățile nanocelulozei, versiunile de celuloză pe scară nanometrică, carbohidrații rezistenți în pereții celulari ai plantelor, care permit trunchiurilor de copaci să crească puternice și înalte. La aceste scale incredibil de mici, fibrele celulozice pot avea caracteristici remarcabile, incluzând un raport rezistență-greutate care este de aproximativ opt ori mai mare decât cel al oțelului. Lemnul conduce căldură de-a lungul canalelor care au fost folosite când pomul era în viață pentru a transporta apă și substanțe nutritive de la rădăcini la frunze. Cu lemnul orientat în direcția corectă, căldura ar putea fi blocată sau transmisă așa cum se dorește”, a declarat Tian Li.

Fără a exagera, acest produs ar putea fi cu adevărat materialul de construcție al viitorului. În următorii zece ani am putea vedea case, zgârie-nori și tot felul de lucruri fabricate din acest nanowood.

sursa: http://bigthink.com/articles/female-inventor-creates-nanowood-a-material-that-could-really-save-the-planet

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii