Noutăți

Namba Parks, cel mai verde mall din lume. Japonezii au creat o simbioză între un centru comercial și o uriașă grădină situată pe 8 nivele. Galerie foto

Namba Parks este un complex comercial și de birouri situat în Namba-naka Nichome, Osaka, Japonia, pe locul fostului stadion de baseball al orașului. Complexul este dezvoltat lângă un turn de birouri cu 30 de etaje denumit Tower Parks, și este îmbogățit cu o grădină dinamică care se întinde pe 8 nivele. Parcul oferă o componentă verde foarte vizibilă într-un oraș în care natura este tot mai puțină, din cauza extinderii urbane. Locul este conectat cu strada, lucru ce facilitează accesul trecătorilor în parcul plin de vegetație luxuriantă și iazuri, foarte frumos amenajate.

Autorul acestui proiect, firma de arhitectură Jerde, a primit o misiune de la proprietarul clădirii, Nankai Electric Railway, de a crea un obiectiv carpabil să redefinească imaginea oraşului, după închiderea terenului de baseball în anul 1998, iar proiectul lor a atras atenția întregii lumi. Fiind totuși un centru comercial, în parc există diferite tipuri de restaurante la etajul al șaselea, iar magazinele se află la etajele doi-cinci. Există, de asemenea, un amfiteatru pentru spectacole live, precum și un spațiu pentru cei mici.

“Namba Parks creează o nouă experiență naturală pentru Osaka, care facilitează interacțiunea oamenilor cu natura”, a explicat Jon Jerde de la The Jerde Partnership, unul dintre dezvoltatorii ineditului parc.

namba-parks-8[3] namba-parks-7[2] namba-parks-4[2] namba-parks-3[2] namba-parks-2[2] namba-parks-1[2] namba-parks-0[2] namba-parks-10[2] namba-parks-6[11]

sursa: Archdaily

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii