Noutăți

NAGY ATTILA: Nu înțeleg de ce voi, românii, vă lăsați pradă șantajului politic al UDMR-ului

Nagy1Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare): Mesajul ascuns și neascuns al drapelului secuiesc, față de români, este neacceptarea autorității Statului Român, ceea ce, după mine, este inacceptabil. Un articol despre autonomie, postat pe blogul ortodox Război întru Cuvânt, exprimă foarte clar esența cererii de autonomie a secuilor: a trăi fără români, în mijlocul României! Ceea ce este inadmisibil, după jertfele seculare ale românilor pentru Ardeal. Din această cauză mă mir și nu găsesc cuvinte, cum de-ați luptat, voi, românii, pentru Ardeal iar acum vă lăsați pradă șantajului politic al UDMR-ului.

În sens spiritual, trăim în era dezmembrării, a împrăștierii, a haosului, care se manifestă în așa-zisa diversitate sau multiculturalism și care are la bază un fals comportament al omului exteriorizat: așa numita toleranță. Viața, redusă la exterioritate, fără fondul ontologic al vieții, naște indiferență. Unde sunt mai multe autorități autonome, mai multe semne ale autorității, apare indiferența față de autoritate și față de însemnele sale. Dar stăpânii noi ai lumii au de câștigat de pe urma indiferenței. Omul rămâne cu nevoia de ontologic, de autoritate autentică, pentru că se simte nesigur în interior. Și astfel, prin această nesiguranță, el cade pradă falselor idei ale lumii noi.

Și veți vedea, căci deja i-am întâlnit, vor apărea și români „noi” – ca lumea și stapânii ei – care zic că pe ei nu-i deranjează ziua de 15 martie, nici drapelul secuiesc, nici autonomia. Pe ei nu-i deranjează pentru că au devenit indiferenți față de propria lor identitate și arată cât de relaxați sunt. Iar relaxarea devine un fel de atitudine socială. Dar această relaxare este periculoasă, pentru că n-are fond în sine, este un gol iar golul trebuie umplut.

Aici intră în scenă noii stăpâni ai lumii, care vor umple acest gol – o fac deja – prin întregul arsenal al doctrinei consumiste.

Nagy Attila

certitudinea 4

Căutați nr 4 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară și la magazinul LUPUL DACIC din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii