Noutăți

Nadia Comăneci, după 30 de ani, din nou la Montreal

La 39 de ani după ce a atins perfecțiunea, Regina gimnasticii a vizitat din nou Montrealul. Iar Montrealul nu a uitat-o și a tratat-o regal. Nadiei i-a fost rezervat un loc de cinste înaintea aprinderii cercurilor olimpice din capitala canadiană. După prezentarea medaliaților olimpici canadieni și o scurtă trecere în revistă a câtorva olimpici internaționali, a fost difuzată înregistrarea evoluției Nadiei Comăneci la olimpiada din Montreal, cea care a încheiat omagiul adus atleților olimpici, relateaza ziarul Ştiri de Montreal.

Nadia a efectuat această vizită în calitate de invitată de onoare la inaugurarea Casei Olimpice de la Montreal.

O mulțime de copii au așteaptat-o purtând steagul României. Toată lumea scanda: NADIA!

Nadia_Comaneci-41
O doamnă a venit cu un album foto: „O să-i placă tare mult! Serios! Există doar câteva exemplare. A fost cadoul meu de Crăciun pe care l-am cerut în 76 părinților mei.” „Nadia influențează încă acest sport”, a spus despre gimnastă un antrenor care a avut grijă de o mână de copii care au prezentat exerciţii la bârnă și cal cu mânere. „După ce au luat medalii, cei inspirați de ea sunt acum antrenori și produc în continuare campioni olimpici”, relatează Montreal Gazzette.

Nadia_Comaneci-21
“Eram prea mică pentru a înțelegea ceea ce s-a întâmplat aici în timpul competiției. Nu am știut că am făcut istorie sau că tabela nu era pregătită să afișeze nota 10”, a povestit Nadia, care a adăugat: “În fiecare an, în luna iulie, îmi aduc aminte cu plăcere ceea ce s-a petrecut aici. Mereu spun că m-am născut în România, am familia în Statele Unite, iar Montrealul reprezintă o parte importantă din viața mea”.

Soțul Nadiei Comăneci, fostul gimnast american Bart Conner, a declarat: “În casa noastră avem 11 medalii olimpice, iar 9 dintre ele sunt ale ei”, a spus zâmbind soțul Nadiei. “Nadia a fost una dintre marile legende ale sportului. Pentru ea, era important să revină și să aducă tribut bunei activități olimpice care s-a făcut la Montreal, deci este o mare plăcere și pentru minte să mă aflu aici”.

Nadia_Comaneci-9

11201897_464860533691867_5163199653406632434_n
surse: quebec.ro, Montreal Gazzette, Stiri de Montreal, agerpres

foto: Stiri de Montreal

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Nadia Comăneci, după 30 de ani, din nou la Montreal

  1. Daca universul lucreaza cu aprope 0 si aproape 1 noi l-am obligat sa lucreze cu aproape 0 si aproape 10.Traiasca Romania Dodoloata!

  2. o alta romanca a scris istorie ….suntem mandrii de ea …nu conteaza unde traiesti dar inima bate ptr romania ..

  3. ROAMANIA /ONESTI NADIA SA NE TRAIESTI ,te iubim Onesteanca noastra

  4. BRAVO, NADEA!!! ROMÂNIA NU UITA, ASTA E AVEREA TA!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii