Noutăți

Natura a luat-o razna la Fukushima. Uite cum arată plantele astăzi. Galerie foto

Natura a luat-o razna în Japonia. Internetul este invadat de fotografii care surprind plante şi fructe monstruoase care cresc în localităţi din imediata vecinătate a centralei nucleare de la Fukushima. Zona a fost devastată, în martie 2011, de un puternic cutremur urmat de tsunami, ne informează Adevărul.ro

plante fukushima 1

Fenomenul a produs distrugeri reactoarelor centralei nucleare, generând contaminarea radioactivă a solului. Un cercetător român ne explică până unde pot ajunge mutaţiile provocate de radiaţii.

plante fukushima 2

”Pot să apară fructe deformate, plantele să capete culori anormale, talia lor poate să sufere mult, adică să devină foarte mari sau pitice. Mai poate apărea fenomenul de sterilizare. În general, poluarea afectează foarte mult viaţa plantei”, este de părere Costel Vânătoru, cercetător în cadrul Staţiunii Legumicole Experimentale Buzău.

plante fukushima 3

”Pot să apară adevărate dezastre ecologice după astfel de accidente. Plantele încearcă să se refacă. Poate anumite specii vor reuşi însă altele pot să devină monstruoase, agresive, să se comporte ca un stăpân cu celelalte plante şi să le anihileze pe altele. Cantitatea de noxe, de radiaţii, este foarte mare în mediu şi a făcut ca într-un timp record plantele să se transforme în anomalii şi sigur să încerce să îşi păstreze existenţa. Practic, din dorinţa de a se salva, încearcă să facă ceva, să îşi ia măsuri de conservare. De aceea apar acele frunze, seminţe încolţite în fruct. Planta a fost agresată într-un mod barbar şi necontrolat, haotic”, explică specialistul Staţiunii Experimentale.

Citeste mai mult: adev.ro/o7rkfk

plante fukushima 4
Plante fukushima 5

plante fukushima 6

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Natura a luat-o razna la Fukushima. Uite cum arată plantele astăzi. Galerie foto

  1. Maria Calin // 28 mai 2016 at 18:15 // Răspunde

    Sute de ani va fi la fel, mutatii peste mutatii, timpii de injumatatire a materialului radioactiv fiind imensi. Ferice de inginera care a ramas sa opreasca sistemul, cand esti in epicentru moartea e rapida ceea ce este o binecuvantare…

  2. De ce ar fi monstruoase aceste modificari? Natura face ceea ce face de mii de ani> se adapteaza.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii