Noutăți

Monolitul din Tlaloc, cel mai mare monolit descoperit pe continentul american. Unde se află expusă sculptura gigant și pe cine reprezintă?

Monolitul din Tlaloc este o sculptură gigant de piatră care îl reprezintă pe zeul aztec al ploii, apei, fulgerului și al agriculturii, Tlaloc. Astăzi, Monolitul din Tlaloc se află la intrarea în Muzeul Național de Antropologie din capitala Mexicului, Mexico City. Tlaloc a fost unul dintre cei mai importanți zei. Pe de o parte, Tlaloc ar putea fi o figură binevoitoare, deoarece acesta trimitea ploaia, care era esențială atât pentru agricultură, cât și pentru viața omului și a animalelor de pe pământ. Pe de altă parte însă, această divinitate putea fi o forță distrugătoare, deoarece putea trimite și furtuni sau secete pentru a distruge viețile oamenilor.

Sculptura cântărește aproximativ 152 de tone. Datorită greutății sale, precum și a înălțimii de 7 metri, este considerat cel mai mare monolit cunoscut din America. De asemenea, s-a observat că monolitul nu a fost niciodată finalizat de către creatorii săi.

Monolitul din Tlaloc a fost descoperit la mijlocul secolului al XIX-lea și a rămas în locul în care a fost găsit, la marginea orașului Coatlinchan, până în secolul al XX-lea. În 1963, când Muzeul Național de Antropologie a fost construit în Mexico City, autoritățile au luat decizia de a amplasa acest monolit gigant la principala intrare în muzeu. Un an mai târziu monolitul și-a început călătoria către Mexico City. Monolitul din Tlaloc a fost transport cu ajutorul unei remorci gigantice construite special pentru această sarcină. Din fericire distanța nu era foarte mare între cele două localități, de doar 48 de Km. Când monolitul a ajuns în capitală, a fost întâmpinat de peste 25.000 de oameni.

The-Monolith-of-Tlaloc- historical-photo-of-the-monolith monolith-of-Tlaloc

sursa:betteridgeslaw.com/

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii