Noutăți

Modul inedit de a-i apropia pe oameni de poezie: poemele inscripționate pe trotuarele din Boston

Mai mulți artiști locali din Boston au inscripționat trotuarele de pe mai multe artere ale orașului cu poeme ale căror texte devin vizibile doar în momentul în care pavelele sunt umede.
Profesorul Danielle Legros Georges, de la Universitatea Lesley, a descris proiectul ca fiind unul extrem de atractiv și inovator: „Este o idee minunată de a-i apropia pe oameni de poezie”.

Profesorul, este și cel care a selectat poeziile care acoperă acum trotuarele. Acestea includ lucrări scrise de artiști precum Hughes Langston, Gary Duehr, Barbara Helfgott Hyett și Elizabeth McKim.

Proiectul intitulat „Raining Poetry” a fost inițiat în data de 1 aprilie pentru a comemora începutul lunii naționale a poeziei. Acum, datorită feed-back-ului pozitiv primit, organizatorii se gândesc să scrie poezii nu doar în limba engleză, ci să adauge altele noi, în diferite limbi de circulație internațională, în funcție de naționalitatea autorilor selectați.

Textele sunt scrise cu ajutorul unui spray biodegradabil și vor putea fi citite doar pentru câteva luni, până când ploaia le va șterge complet.

Mayor's Mural Crew staff Connor Woods and Jerome Jones pour water onto a sidewalk near Park St. station to see where poems will appear when it rains. (Robin Lubbock/WBUR)

Mayor’s Mural Crew staff Connor Woods and Jerome Jones pour water onto a sidewalk near Park St. station to see where poems will appear when it rains. (Robin Lubbock/WBUR)

 

sursa: http://www.dailymail.co.uk

sursa: smithsonianmag.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii