Noutăți

Moda ciudată care capătă din ce în ce mai mulți adepți în Japonia. Motivul pentru care tinerii se îmbracă astfel

Din ce în ce mai des pe străzile din Tokyo se pot vedea persoane care se îmbracă doar în aceste costume bizare din lycra care le acoperă tot corpul. Moda numită Zentai atrage  în special tineri, care susțin că pentru ei acest tip de îmbrăcăminte este un refugiu din viața cotidiană. Astfel se simt mai puțin stresați și urmăriți pe stradă, identitatea lor rămânând ascunsă.

Psihologii declară că cei atinși de acest trend sunt acele persoane care de fapt nu mai au viață personală. Totul li se întâmplă în mediul online, viețile lor le sunt cunoscute, nu mai au identitate, nu mai au ce spune, ce împărtăși, nu știu să socializeze în afara unui laptop sau PC, iar costumul le oferă o siguranță față de restul lumii. Parcă nu își mai doresc să fie oameni ci doar niște corpuri.

zentai2 zentai6

Mai mult, Ikuo Daibo, profesor la Universitatea din Tokyo, consideră că tendința de a purta o asemenea îmbrăcăminte în societate indică un sentiment de abandon social. În Japonia, multe persoane se simt pierdute, se simt în imposibilitatea de a-și găsi un rol în societate. Nu mai au modele de urmat.

Nu se cunoaște numărul adepților aceste noi mode, însă ea a ajuns de curând și în Europa, mai ales în Regatul Unit. Oamenii care poartă o astfel de îmbrăcăminte susțin că merg așa și la serviciu, bancă sau chiar în vacanțe, și speră ca autoritățile să găsească soluții pentru a nu mai fi nevoiți să-și dea măștile jos la controalele vamale sau când conduc.

zentai1

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Moda ciudată care capătă din ce în ce mai mulți adepți în Japonia. Motivul pentru care tinerii se îmbracă astfel

  1. Da ori coincidenta ori planificat, cind vine vorba despre Uk si masit la frontiera ne gindim imediat unde bat. Apoi genul asta de moda este indus imi aduc aminte cu multi ani in urma poate 20 astfel erau reprezentati oamenii in spoturile statistice mai in orice domeniu. Da foarte interesant psihologii au fost cei care au luptat cu vehementa pt a indeparta cit mai multi oameni de Dumnezeu si biserica, si au reusit in tarile lor. Acum sa culeaga toate caricaturile sociale

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii