Noutăți

Minunatele desene realizate DIN MEMORIE de către un adolescent sârb. Desenele sunt inspirate din lumea animalelor și corespund cu anatomia reală a speciilor desenate!

Dušan Krtolica este un tânăr din țara vecină, Serbia, care desenează încă de pe la vârsta de doi ani, când de abia putea ține creionul între degete. Acum, băiatul are 15 ani și, în cei 13 ani scurși de la timidele sale începuturi într-ale desenului, talentul său s-a dezvoltat extraordinar. În prezent, în palmaresul său de artist intră nu mai puțin de șase expoziții solo.

Cu câțiva ani în urmă, tânărul a realizat și ilustrațiile pentru o enciclopedie. Dušan declară că este fascinat de minunata diversitate a regnului animal, diversitate care se datorează abilității de adaptare la mediu a speciilor de animale. Principala sa sursă de inspirație este Natura vie, însă remarcabil este că operele sale sunt realizate fără a avea în față imagini reale sau fotografii. Se bazează doar pe memorie. Și totuși imaginile de animale pe care le obține tânărul artist, după o muncă migăloasă, corespund cu realitatea, din punct de vedere al detaliilor anatomice.

Băiatul nu își mai amintește care este animalul pe care l-a desenat pentru prima dată, însă după spusele părinților săi primul său desen ar fi fost reprezentarea unei balene. Pentru Dušan, desenul a fost, mereu, unul dintre cele mai plăcute jocuri. În prezent, dedică acestei frumoase arte câteva ore zilnic. El susține că, înainte de a realiza un desen, are deja în minte imaginea pe care o va transpune, cu fidelitate, pe hârtie. Clar, deține un talent pe care nu-l poți întâlni la tot pasul!

Sursa: www.boredpanda.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii