Noutăți

Miliardarul rus Dmitri Itskov finanțează “nemurirea cibernetică” prin încărcarea creierului uman pe un computer. Termen de realizare: anul 2045

Dmitri Itskov, un mogul media de origine rusă și-a anunțat intenția de a-și încărca creierul pe un calculator, învingând în acest fel moartea. Pentru realizarea nemuririi, miliardarul a înființat Fundaţia Iniţiativa 2045, o organizaţie la care lucrează deja mai mulți oameni de ştiinţă și care are ca termen limită dezvoltarea nemuririi cibernetice, înlăturând mintea umană de constrângerile fizice ale corpului uman, până în anul 2045. Convins deja de faptul că este pe drumul cel bun în realizarea mărețului său plan, Dmitri le-a propus celor mai bogati 1,266 de oameni incluși în topul Forbes, să se implice în proiect și să devină nemuritori; cel puțin mintea lor să devină.

“Mulți dintre voi ați acumulat mari bogății. Susțineți știința, artele și organizațiile de caritate. Vă îndemn să luați notă de importanța vitală a finanțării dezvoltării științifice în domeniul nemuririi cibernetice și al corpului artificial. O astfel de cercetare are potențialul de a vă elibera, ca și majoritatea tuturor oamenilor de pe planeta noastră, de boli, de bătrânețe și chiar de deces. Aveți, de asemenea, capacitatea de a finanța extinderea propriei vieți până la nemurire. Civilizația noastră s-a apropiat foarte mult de crearea unor astfel de tehnologii: nu este o fantezie science fiction, este în puterea voastră să vă asigurați că acest obiectiv este atins în timpul vieții voastre”, se spune în scrisoarea deschisă trimisă de Itskov.

La Inițiativa 2045 lucrează deja 30 de oameni de știință, iar fundația a deschis un centru de cercetare și în San Francisco. Ideea, după cum puteți vedea mai sus, este de a muta treptat mintea umană într-un computer, iar când tehnologia va fi foarte avansată, transferul minții (și al  conștiinței de sine? – n.n.) într-un robot umanoid sau o hologramă. Potrivit site-ului oficial al organizației, crearea primelor “avataruri” umanoide care să poată fi controlate cu ajutorul minții umane este preconizată pentru anul 2020. Dacă proiectul este unul realizabil sau nu, doar timpul ne va putea oferi un răspuns la această întrebare.

sursa: https://www.sott.net/article/248432-Russian-Mogul-Wants-to-Upload-Your-Brains-Into-Immortality

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii