Noutăți

„Mica Românie“ de la periferia Londrei: cum au schimbat imigranţii români o suburbie a capitalei britanice

Adevarul.ro: Burnt Oak este o suburbie a Londrei unde rar ai ocazia să auzi vorbindu-se engleză şi poţi mânca sarmale, scrie The Sun într-un reportaj din această localitate, cunoscută ca „Mica Românie“.

Aproximativ 35% dintre imigranţii din suburbia Burnt Oak, situată în apropiere de Wembley, în nord-vestul Londrei, sunt români, iar cel mai popular fel de mâncare de aici este sarmaua, relatează tabloidul britanic. Odată coborât din tren în staţia Burnt Oak, auzi o cacofonie de voci străine şi vezi multe restaurante înghesuindu-se pe o stradă principală şi ademenindu-te cu meniuri în română. Printre restaurante, apar înşiruite magazine româneşti şi case de amanet.

Este o localitate devenită de nerecunoscut, redenumită între timp „Bontoc“, remarcă The Sun. Reporterii The Sun afirmă că au încercat să vorbească în limba engleză cu angajaţii unor supermarketuri, însă le-a fost destul de greu. „Doamne! Sunt atât de mulţi români aici. Unii oameni îi acuză că ne fură locurile de muncă şi am avut probleme cu românii care fură, dar nu sunt toţi hoţi. Majoritatea sunt foarte drăguţi“, spune Joanne Karbritz, o angajată a serviciilor sociale.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, românii reprezintă a doua comunitate de străini din Marea Britanie. În prezent, 411.000 de români locuiesc şi muncesc în teritoriul britanic, fiind devansaţi de polonezi – aproximativ un milion – şi urmaţi de irlandezi – aproximativ 350.000.

Citeste mai mult: adev.ro/p9my7p


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii