Noutăți

Metoda simplă și eficientă prin care vă puteți mări sau micșora semnalul WI-FI din locuința dvs

A fost testată o metodă simplă și ieftină prin care vă puteți crește puterea semnalelor Wi-Fi din casă sau de la biroul dvs, fără vreo investiție mare. Experții susțin că prin simpla înfășurare a antenei sau antelor de la router cu o folie de aluminiu, se poate controla direcţia de propagare a semnalelor wireless în interiorul locuinţelor. Astfel putem îmbunătăţi puterea semnalului wireless într-o anumită zonă unde acesta este mai slab și o putem diminua într-o altă zonă.

„Prin această soluție unică, abordăm o serie de provocări care afectează utilizatorii tehnologiei wireless. Am mărit puterea semnalelor wireless şi astfel conexiunile Wi-Fi au devenit mai sigure”, a declarat cercetătorul Xia Zhou din cadrul Dartmouth College, Hanovra, New Hampshire.

Inspiraţi de o metodă simplă prin care s-ar fi reuşit amplificarea semnalului wireless utilizând o doză de bere, cercetătorii şi-au propus să studieze dacă o soluţie similară ar putea fi folosită pentru a direcționa, în mod optim, semnalul wireless de la router. Pentru a îmbunătăți această soluţie, echipa lui Zhou a realizat ceea ce se numește WiPrint, adică un sistem care analizează interiorul sau planul casei dumneavoastră pentru a identifica locurile unde semnalul Wi-Fi poate fi amplificat, precum şi zonele unde nu avem nevoie de un semnal wireless puternic.

wifi-al-foil-wall-crop-1_1024

Pe baza acestor date de intrare, algoritmul WiPrint poate calcula forma optimă a reflectorului de semnal care urmează să fie amplasat lângă routerul Wi-Fi. Ulterior, reflectorul poate fi imprimat 3D în plastic și acoperit cu o folie de aluminiu. Întregul proces de realizare a reflectorului de semnal durează aproximativ 23 de minute, iar singurele costuri pe care le implică se referă la obținerea cadrului 3D imprimat.

„Cu o investiție aproximativă de numai 35 dolari și indicarea cerințelor de acoperire wireless, putem realiza un reflector personalizat a cărui performanță poate fi chiar mai mare decât a unor antene care costă mii de dolari”, a declarat Zhou.

Reflectorul realizat a fost prezentat în cadrul conferinței BuildSys 2017, iar testele au demonstrat faptul că poate să amplifice semnalul wireless cu până la 55% în zonele în care s-a dorit creşterea puterii acestuia şi, de asemenea, a reuşit să reducă intensitatea semnalului wireless cu până la 60 % în zonele în care s-a dorit acest lucru.

590-aluminium-foil-wi-fi-1

sursa: https://www.sciencealert.com/simple-hack-aluminium-foil-improve-home-wi-fi-wireless-signals

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii