Noutăți

Meteoritul Fukang, cea mai neobișnuită rocă spațiala descoperită pe Pământ. Vârsta sa este comparabilă cu a Pământului

Se consideră de către specialiști că meteoritul Fukang are o  vârstă estimată la câteva miliarde de ani, fiind aproape la fel de vechi ca planeta noastră. A fost descoperit în orășelul cu același nume din China, în anul 2000. La descoperire cântărea 1.003 kg fiind alcătuit dintr-un aliaj de fier și nichel, la care se adaugă și minunatele mineralele de olivină, cele care îi dau un aspect de fagure.

Meteoritul a fost găsit din întâmplare de un excursionist care inițial s-a așezat pe neobișnuita piatră pentru a se odihni. De atunci și până astăzi roca spațială a fost împărțită în zeci de bucățele mici care ulterior au fost scoase la licitație sau date gratuit spre a fi expuse în mai multe muzee din întreaga lume.

fukang-china-3

Marvin Kilgore cel care a deținut un fragment de 420 kg, a vrut să îl vândă în cadrul unei licitații desfășurate în anul 2008 pentru suma de două milioane de dolari. Însă pentru că nu a găsit niciun cumpărător s-a hotărât să-l spargă în mici bucățele mult mai ușor vandabile. O bucată de aproximativ 170 grame se vinde cu 4000 de dolari pe internet.

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii