Noutăți

Mesajele nedescifrate de pe Judaculla Rock – Unele dintre cele mai bizare petroglife descoperite vreodată

Sunt unice în lume, au fost create de cel puțin 2000 – 3000 de ani și sunt considerate ca fiind sacre de către indienii Cherokee. Vorbim de cele peste 1.500 de petroglife nedescifrate ce se găsesc pe o stâncă din munții Jackson County, Carolina de Nord, SUA. Cine le-a făcut și mai ales de ce? Este o întrebare la care experții încearcă să găsească un răspuns din 1800 încoace.

Judaculla înseamnă în dialectului tribului Cherokeescreatură străveche. Potrivit acestora, munții erau dominați de o creatură venită din altă lume, o ființă cu puteri supra-omenești. Putea zbura și controla vremea, putea lua oamenii obișnuiți în lumea spiritelor și chiar să-i aducă înapoi la viață. Potrivit legendelor, această creatură a zgâriat stânca cu cele 7 degete ale sale lăsând aceste simboluri ca mărturie a prezenței sale aici, în această lume a oamenilor.

stanc2 stanca3

Cu toate că zona este plină de pietre, nu există alte marcaje pe niciuna dintre acestea. Cele mai multe pictograme de pe Judaculla Rock par să reprezinte animale, însă regăsim și figuri geometrice, stele și figuri umanoide.

Au existat multe dezbateri și chiar controverse de-a lungul timpului în ceea ce privește Judaculla Rock. Acum arheologii știu că artefactul precede locuitorii poporului Cherokee, ceea ce adâncește și mai mult misterul din jurul creatorului. Teorii cu privire la conținutul petroglifelor de pe stâncă sunt din abundență. Vizitatorii zonei tind să le considere simboluri religioase sau hărți cerești. Din păcate trecerea timpului și-a spus cuvântul. Din cauza ploilor și a vânturilor inscripțiile se văd din ce în ce mai greu, ceea ce face ca descifrarea lor să fie una tot mai dificilă.

dadaf stanca1

sursa: ancient-origins.net

sursa: messagetoeagle.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii