Noutăți

Megaliții de pe Muntele Morții – Rămășițele unei civilizații antice necunoscute sau simple roci modelate de natură?

Departe, în inima Rusiei, pe muntele Vottovaara (Muntele-Morții), se găsesc unele dintre cele mai stranii structuri megalitice din lume. Muntele este cel mai înalt punct al Dealurilor Vestice Kareliene, cu o înălțime de 417 metri și este situat la aproximativ 30 de kilometri de satul Gimol și 20 de kilometri de satul Sukkozero.  Această regiune a fost odată acoperită cu un strat uriaș de gheață, care s-a topit în urmă cu  aproximativ 10.000 de ani.

Misterul din jurul megaliților i-a fascinat de foarte mult timp pe oamenii de știință. În timp ce unii consideră că pietrele perfect echilibrate sau tăiate, nu sunt altceva decât rodul eroziunii vânturilor, a precipitațiilor sau a trăsnetelor care lovesc zona, alții cred că cel puțin o parte dintre aceștia sunt făcuți de om. Care să fie realitatea?

6 5

7
Potrivit legendelor locale muntele are o carmă negativă, aici fiind locul unde odinioară se odihneau spiritele rele. Peisajul pare într-adevăr unul apocaliptic. Numeroși copacii sunt distorsionați și uscați iar animalele lipsesc cu desăvârșire din zonă.

După ce povestea locului a fost făcută publică, în anul 1978, muntele a devenit extrem de popular atrăgând anual mii de turiști din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, unii susținând că sunt atrași de acest loc. Anual sute de persoane din diferite secte păgâne vin aici, considerând muntele ca fiind un loc sacru.

1 2 3 4

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Megaliții de pe Muntele Morții – Rămășițele unei civilizații antice necunoscute sau simple roci modelate de natură?

  1. cerbu isabell cerbu // 18 februarie 2016 at 10:48 // Răspunde

    F interesant articolul!Ar trebui aprofundate cercetarile arheologice in acel loc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii