Noutăți

Materialul minune care ar putea rezolva problema apei poluate

Grafenul este un material minune al erei noastre care este mai dur decât diamantul și atât de rezistent încât niciun glonț nu poate trece prin el. Iar mai nou grafenul a ajuns să fie o soluție și pentru a controla evaporarea apei.

Grafenul este compus în totalitate din carbon, la fel ca diamantul şi cărbunele. Spre deosebire de aceste materiale, atomii de carbon ce formează grafenul sunt aşezaţi în „fâşii” bidimensionale, făcând acest material extraordinar de rezistent şi totodată flexibil.

Cercetătorii de la Chinese Academy of Sciences și Collaborative Innovation Center of Quantum Matter, au analizat în cadrul unui studiu cum interacționează moleculele de apă cu grafenul. Astfel, au descoperit că straturile de grafen pot controla procesul de evaporare a apei de pe diferite suprafețe.

„Evaporarea picăturilor de apă este un fenomen complicat și omniprezent care joacă un rol crucial în natură și industrie. Înțelegerea mecanismului la scară atomică și controlarea acestuia sunt importante pentru diverse aplicații, inclusiv pentru transferul de căldură și controlul temperaturii corporale”, a declarat autorul principal al lucrării dr. Yongfeng Huang, de la Academia Chineză de Științe.

Citește mai mult: Realitatea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii