Noutăți

Mașinile ne vor lua locul de muncă în timpul vieții noastre. Vor fi medici, traducători sau vânzători, în locul nostru!!!

Datorită faptului că tehnologia se dezvoltă cu o viteză exponențială, ajutându-ne să ducem la bun sfârșit mult mai ușor sarcinile noastre zilnice și să ne bucurăm de mai mult timp liber, oamenii de știință sunt convinși că într-un viitor foarte apropiat aceste „mașinării” ne vor lua cu totul locul de muncă. Automatizarea va însemna reducerea forței de muncă umane cu până la 47% din totalul locurilor de muncă, doar în următorii 25 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au intervievat cei mai buni experți din lumea inteligenței artificiale pentru a afla când exact mașinile vor fi mai bune decât oamenii în diverse meserii. Katja Grace de la Oxford’s Future of Humanity Institute a adunat răspunsuri de la 352 cadre universitare și experți din industrie. Apoi au calculat răspunsurile mediane pentru a veni cu niște numere concrete.

Conform calculelor, în următorii 10 ani ar trebui să avem roboți mai buni decât oamenii în traducerea limbilor străine (până în 2024), scrierea unor eseuri la nivel de liceu (până în 2026), scrierea a cel puțin 40 de melodii hit-uri (până în 2028). Dincolo de creativitate, aceste mașinării vor fi capabile să efectueze și lucruri casnice sau diferite meserii pe care astăzi, cei mai mulți dintre noi nici măcar nu concepem să le pierdem. Astfel, robotii vor fi capabil să spele rufe până în 2022, iar de vânzarea de produse în magazin până în 2031. Până în 2049, AI ar trebui să fie capabil să se ocupe de minerit și să efectueze intervenții chirurgicale până în 2053.

Cu alte cuvinte, inteligența artificială ar trebui să fie mai bună decât omul la aproape toate lucrurile în aproximativ 45 de ani. În aceste condiții, ce viitor mai oamenii obișnuiți?

sursa: http://bigthink.com/paul-ratner/heres-when-machines-will-take-your-job-predict-ai-gurus

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii