Noutăți

Marea Britranie: Pietre de morminte folosite pentru case moderne!

Hoțiiatacă” trotuare vechi, acoperișuri ale bisericilor vechi și chiar cimitire, pentru a face bani din vânzarea pietrelor de la aceste construcţii ce urmează să devină elemente decorative în ridicarea caselor moderne! Este o nouă modă a celor care-şi construiesc case costisitoare, iar hoţii au găsit o cale ideală pentru a scoate un venit considerabil.

Sunt “atacate” şcoli, biserici, grădini memoriale, cimitire, clădiri, case și trotuare cu importanţa arhitecturală şi istorică. 

Piatra este vânduta constructorilor, fără scrupule, şi sunt folosite pentru a crea podele de bucătarie, pereţi, şeminee şi terase.

Eric Bignell, editor al revisteiNatural Stone Specialist”, a declarat că utilizarea pietrei în construcţia caselor a crescut masiv în ultimii ani. Oamenii fură orice, de la ziduri de piatră și dale de trotuare, la statui din grădini pentru a le reutiliza în casă.”

Poliția a lansat un apel pentru colectarea de informații în urma unui număr mare de furturi recente de piatră, din ziduri istorice, cum sunt cele din zona Breckland, Norfolk din Anglia.

2C92589700000578-3242572-image-a-1_1442792930116
Furtul de piatră este un fenomen în creștere, atât în zonele rurale cât și în cele urbane”, a declarat Kevin Thomas, manager în cadrul instituţiei de asigurări Ecclesiastical Insurance. Hoții fură piatra unor clădiri vechi de sute de ani, parte importantă a patrimoniului și a peisajului din Marea Britanie.

Unele locuri au început să folosească tehnologia denumită Apă Isteaţă – Smart Water, un lichid medico-legal unic, codat, care apare sub o lampă cu ultraviolete, făcând mai ușoară identificarea pietrelor furate și urmărirea în cazul în care acestea au fost recunoscute.

Moștenirea noastră este furată, cărămidă cu cărămidă.“, a declarat Jason McCartney, membru al parlamentului britanic reprezentând  Colne Valley din West Yorkshire.

2C92560800000578-3242572-image-a-3_1442792957817

traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: dailymail.co.uk

.

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii