Noutăți

Mâine are loc lansarea filmului „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”. Evenimentul a generat o sărbătoare medievală la Târgoviște. Detalii aici:

Docudrama „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, realizată de Asociația LER cu sprijinul Fundației Dignitas, se bazează pe un scenariu original al scriitorului și istoricului Vasile Lupașc. Romanele sale istorice, dedicate vieții și domniei lui Vlad Țepeț, scrise cu talent și pasiune de cercetător, merită să fie citite de toți…

Îi veți vedea pe Aureliu Surulescu, Ion Haiduc, actori români cunoscuți, dar și actori străini și actori amatori minunați! La premieră vor participa personalități ale vieții culturale, jurnaliști, realizatorii, profesori, elevi, studenți.

Pe lângă proiecția filmului, vă veti bucura de o atmosferă de sărbatoare medievală, mereu incitantă pentru copii, tineri și cei mai puțin tineri.

Filmul va fi lansat sâmbătă, 24 septembrie la Târgoviște, ocazie cu care Turnul Chindiei va fi luminat pentru prima dată în culorile roșu, galben și albastru. (Radio România Cultural)

Regia Filmului: Andrei Chiriac

 

afis-film

Programul lansarii filmului Istorii despre Vlad Voievod Drăculea :

Locatie: Curtea Domnească din Târgoviște.

24 septembrie

19-19,30 Prezentare film.Discursuri producatori, actori, invitati.

19,30- 20,15 concert Trooper Opera rock Vlad Țepeș.Poemele Valahiei

20,15-20,30 Corul de copii Anastasis.

20,30 luminarea Turnului Chindiei in tricolor.

20,35 proiectie film.

21,45 Discurs de inchidere.

Intrarea este libera!

Eveniment In memoriam Mircea Albulescu.

TRAILER


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Mâine are loc lansarea filmului „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”. Evenimentul a generat o sărbătoare medievală la Târgoviște. Detalii aici:

  1. Buna ziua!

    Spuneti-mi va rog, daca nu sunt din oras, se poate cumpara DVD cu filmul sau unde am puteam sa il vedem?

  2. Conform marturiilor unui cavaler gascon care l-a slujit si pe tatal sau, Vlad Basarab numit ,,Tossuk”sau ,,Tepes” nu arata ca in stampele vremii.Era un barbat foarte inalt,solid,cu parul blond, buclat si ochii albastru verzui.Nasucul asemanator pasarilor de prada il mostenise de la tatal sau.Barbat foarte chibzuit folosise metodele de pedeapsa pe care le stiti, dar nu atit de mult ca si prietenul sau Stefan Musat(cel Mare).Moldova statea mult mai bine in acele vremuri fiind mai ferita din calea turcilor.Draculestii au avut un rival foarte puternic in neamul Danestilor,sustinuti din Transilvania de Corvinesti.De aceea a avut trei perioade de domnie cea mai lunga fiind cea in care a bagat spaima in turci.Moarte lui a fost data, se pare, de legatura intre dusmanii autohtoni ,turci si biserica.Infatisare pe care o stim este o stampa(gravura tiparita), a vremii, realizata de sasi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii