Noutăți

Luna în care v-ați născut poate determina la ce boli sunteți predispuși pe parcursul vieții. O spun oamenii de știință…

Uitați de semnul zodiacal, dar aveți grijă de luna în care v-ați născut; această lună spune mult mai multe lucruri despre starea dvs. de sănătate, decât ați fi tentați să credeți. Cel puțin asta susțin cercetătorii de la Centrul Medical Universitar Columbia (CUMC), care au prezentat recent o descoperire uimitoare. Luna de naștere ne influențează bolile la care suntem predispuși. Motivul este că factorii de mediu în care fătul în curs de dezvoltare este expus, poate afecta sănătatea copilului mai târziu. Bebelușii născuți în lunile de vară sau în toamnă, de exemplu, au o probabilitate mai mare de a dezvolta astm bronșic, deoarece mama, însărcinată în cea mai mare parte a iernii, a prezentat un risc mai mare de apariție a unei răceli sau a unei gripe.

Cei născuți între februarie și iulie au mai puține riscuri să dezvolte anumite boli, în timp ce cei născuți între septembrie și noiembrie ar avea cel mai mare risc. Cea mai sănătoasă lună pentru a veni pe lume a fost desemnată luna mai, în timp ce cea mai nesănătoasă ar fi luna octombrie. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of American Medical Informatics Association.

disease_association_calplot_annot_final

„Aceste date ar putea ajuta oamenii de știință să descopere noi factori de risc. Una dintre cele mai importante descoperiri a fost faptul că există 9 tipuri de boli de inima care pot fi legate de luna nașterii. Totuși, riscul legat de luna de naștere este relativ minor în comparație cu variabile mai influente, cum ar fi dieta și exercițiile fizice”, a declarat Dr. Nicholas Tatonetti, profesor la CUMC și autorul principal al acestui studiu.

Cei care se nasc în luna martie sunt predispuși să sufere de insuficiență cardiacă congestivă, fibrilație arterială (AFib) și alte afecțiuni cardiovasculare grave. Conform statisticilor, 1 din 40 de oameni născuți în această lună au fost diagnosticați în timp ca suferind de una dintre afecțiunile de mai sus. Pentru ADHD, 1 din 675 de cazuri sunt influențate de luna nașterii. Un studiu anterior din Suedia a constatat că bebelușii născuți în noiembrie au avut un risc mai mare de ADHD. Unii experți în domeniul sănătății se întreabă dacă accesul sau nu la vitamina D – un nutrient crucial, explică aceste diferențe sezoniere. Din moment ce primim mai mult soare primăvara și vara, femeile însărcinate în aceste luni ar putea îmbunătății imunitatea celor care îi poartă în pântece împotriva bolilor prin absorbția vitaminei D prin piele de la lumina soarelui.

sursa: http://bigthink.com/philip-perry/youre-birth-month-can-determine-what-diseases-youll-likely-develop

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3117205/Your-birth-month-DOES-determine-ll-sick-Researchers-reveal-ailments-risk-from.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii