Noutăți

Lucian Boia apare pe lista „colaboratorilor Securității”. Pagina pe care figura istoricul de la Humanitas a fost omisă, în mod misterios, de pe documentul trimis CNSAS

Evenimentul istoric publică azi un document, în exclusivitate, în care istoricul Lucian Boia apare drept colaborator al Centrului de Informații Externe (actuala SIE). Numele său apărea pe pagina 2 din documentul pe care Mădălin Hodor s-a grăbit să-l prezinte, în acest an, drept o listă a „colaboratorilor Securității”, dar fila respectiva fusese eliminată din „dezvăluirile” fostului cercetător CNSAS.

Fila care conținea numele său nu a fost trimisă CNSAS de către SIE împreună cu întregul dosar, la data desecretizării și arhivării sale. Demersul de omitere a transmiterii fostului document strict secret în forma sa originală, prin forfecarea lui, a încălcat grav legea, informează Realitatea TV.

Pagina a intrat în posesia noului proprietar de drept, CNSAS, la solicitarea expresă a Colegiului instituției, doar după declanșarea unui scandal mediatic a cărui țintă principală a fost jurnalistul Ion Cristoiu și istoricul Ioan-Aurel Pop, despre care ActiveNews a scris la vremea respectivă.

Citește mai mult: ActiveNews.ro

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii