Noutăți

Lovitură de moarte dată revizionismului maghiar. Patru istorici unguri susțin că românii au fost PRIMII în Transilvania!!!

Cu cât ne apropiem mai mult de anul 2018, anul în care se sărbătorește Centenarul Marii Uniri, cu atât războiul mediatic al revizioniștilor maghiari va deveni mai agresiv, mai murdar. Incapabili să accepte realitățile istoriei și adevărul despre istoria Transilvaniei, frustrați, de un secol, de consecințele Tratatului de la Trianon care a desființat Imperiul Austro-Ungar, fanaticii “Ungariei Mari” vor tulbura apele cât de mult vor putea.

De altfel, îndoctrinarea de generații a tinerilor maghiari, atât în Ungaria, cât și în România, îi face pe cetățenii de etnie maghiară să respingă cu ură chiar și realitățile dincolo de orice îndoială, cum ar fi faptul că Iancu de Hunedoara (regent al Ungariei) era român, că Matei Corvin (cel mai important rege al Ungariei) era pe jumătate român, la fel cum alt regent al Ungariei, Nicolaus OLAHUS, avea la rândul lui rădăcini românești, chiar și numele său dovedind aceasta (Olah în maghiară înseamnă VALAH).

Ce să mai vorbim, în acest caz, despre cea mai puțin tolerată realitate istorică de către unguri, consemnată clar de izvoarele istorice maghiare: și anume faptul că românii trăiau deja aici, în Transilvania și în Câmpia Panonică, la venirea ungurilor, în secolul IX; că românii au fost primii în ARDEAL!

Tocmai de aceea, faptul că o serie de istorici maghiari din Evul Mediu, din secolul al XIX-lea sau din vremea noastră recunosc primordialitatea românilor în Transilvania, reprezintă o lovitură mortală dată revizionismului maghiar. Și dacă o parte dintre aceste surse le puteți descoperi în filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ (pe care vă invit să îl vizionați mai jos), pe altele vă invit să le aflați astăzi, cu ajutorul celor de la ziarul Adevărul…

Adevarul.ro:  Istoricul clujean Ladislau Gyemant susţine că “românii sunt cei mai vechi locuitori ai Transilvaniei, menţinuţi în permanenţă pe pământul pe care îl locuiesc, anterior celorlalte popoare (deci şi ungurilor)” şi recunoaşte “caracterul nedrept şi abuziv al sistemului politic instalat ulterior, cu excluderea românilor”.

Istoricul maghiar Kovary Laszlo, în lucrarea sa “Statistica Ardealului”, susţine că „românii sunt urmaşii romanilor colonizaţi în Dacia de împăratul Traian, fiind găsiţi aici de unguri mult mai târziu, prin sec. al IX-lea”.

În “Antichităţile Ardealului”, Kovary Laszlo, scrie: “La venirea maghiarilor, Ardealul era locuit de neamul românilor (olah nemzet). De la ei au preluat maghiarii stăpânirea Transilvaniei”.

Szilagyi Sandor preciza, la rândul său: “Nu se poate contesta faptul că românii au deţinut Transilvania cu mult timp înainte de venirea principelui maghiar Tuhutum, care s-a luptat cu valahii lui Gelu în partea de nord-vest a Transilvaniei, cu Glad în Banat şi cu Menumorut în Crişana, căpetenii demne de amintit.”

Csetrenyi Svartics Ignac scria: “Românii trăiau aici (în Transilvania) la începutul domniei lui Arpad. Ei au fost cei cuceriţi de către Tuhutum. De aici, ei (românii) s-au înmulţit foarte mult în regiunea Tisei, în Ungaria.”

Citeste mai mult: adev.ro/nto8f8

Mai clar de atât nu se poate!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Ilustrație dracon dacic: Gabriel Tora


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Lovitură de moarte dată revizionismului maghiar. Patru istorici unguri susțin că românii au fost PRIMII în Transilvania!!!

 1. CURCAN ADRIAN // 24 iulie 2017 at 12:35 // Răspunde

  ACESTE SURSE AR TREBUI SUSTINUTE SI DE POLITICIENII NOSTRI, DE PARTIDE IN AFLAREA ADEVARULUI DE CATRE TOATA LUMEA!
  IREDENTISTII MAGHIARI EMIT PRETENTII TERITORIALE ASUPRA TRANSILVANIEI DEOARECE AU DOMINAT-O 100 DE ANI, DAR UITA SA RECUNOASCA, COFORM DOCUMENTELOR ISTORICE, CA MAGHIARII SUNT CEI CARE AU VENIT PESTE ROMANII CARE LOCUIAU IN ACEST TERITORIU. CU TOATE ACESTEA AU CONVIETUIT SI CONVIETUIESC ALATURI DE ROMANII, CARE SUNT PRIMITORI SI PASNICI! CE AR FI DACA SI ALTE IMPERII CARE AU DOMINAT MAI MULT DECAT EI ACESTE „TINUTURI”, SA LE REVENDICE CA FOSTE TERITORII ALE LOR, INCEPAND CU IMPERIUL ROMAN? E DE DOMENIUL ABSURDULUI, NU? ASTA FAC IREDENTISTII MAGHIARI!

 2. Nu ar mai trebui sa afisam imagini cu Transilvania decupata — doar imagini cu Romania Mare. Asta pentru mentalul colectiv.

 3. Pt totii ungurii!…Ungaria mare nu a existat niciodata.Austro-ungaria da …..dar ungaria mare niciodata ,asa ca nu inteleg de unde pana unde insista ei cu ungaria lor “mare”. Ps:Vreti traducera in maghiara? ;))

 4. Cezar Tataru // 3 iunie 2018 at 16:22 // Răspunde

  Asa este! Traiasca Romania!

 5. Nu exista MIZERIE MAI MARE DECAT ACEST CONTINUU RAZBOI MINCINOS AL UNEI COMUNITATI MICI REVIZIONISTO HORTISTE CARE NU POATE TRAI FARA URA SI RAZBUNARE!!HELOO MAFIOTULE STIU CA AI FURAT BANII SI RESURSELE ROMANILOR DAR ASTA NU TE FACE FERCIT? AI CUMPARAT ACEASTA RETEA MARE MEDIATICA SI STROPESTI CU VENIN NU TE OPRESTI, SA STERGI ISTORIA UNUI NEAM, RUSINE MAFIOTI HORTISTO KGB, STOP
  DACA NU VA PLTIM NOI VOI NU ATI EXISTA, TREB SA NE SARUTATI PICIOARELE
  ROMANI, RENUNTATI LA TELEVIZIUNE CUM AU FACUT 3 ORASE IN POLONIA SI ATUNCI PROPAGANDISTII IREDENTISTI UNGURI AU OFERIT GRATIS CANALELE DE URA SI MIZERIE, DECI DRAGOI CONFRATI NU MAI FITI PROSTII LOR PLATITORI, RENUNTATI LA RDS RCS, DG, TELEKOM ETC AU PUS UNGUII MANA PE TOATE RETELELE MEDIA, HOT N, ETC ETC, CU BANI DE LA RUSI OPRITI TV

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii