Noutăți

Legume gigant crescute natural în Alaska. Varză de 62 de kg, pepene de 30 kg , brocoli de 15kg. Cum reușesc? Galerie foto

În Alaska există o comunitate de agricultori care se poate mândri cu cele mai mari legume din lume. Valea Matanuska-Susitna este renumită în întreaga lume pentru dimensiunile gigantice ale produselor cultivate aici. Spre exemplu varza poate ajunge la 62 de kg, pepenele galben la 29 kg iar broccoli la „doar”15 kg.

Unele legume nu pot fi recunoscute ce sunt din cauza dimensiunilor extrem de mari“, a declarat Kathy Liska, agricultor local.

De ce legumele cresc atât de mari în Alaska? Simplu, datorită Soarelui, pentru că aici, în perioada de vară, soarele stă pe cer și 19 ore pe zi!!! Alaska are de obicei o foarte scurtă perioadă de vegetație, de numai 105 zile, în medie. Prin comparație, sezonul de creștere a legumelor din California durează aproape 300 de zile. Cu toate acestea, sezonul de creștere din Alaska nu are nopți lungi întunecate. Statul Alaska este situat în apropierea polului nord unde se bucură de până la 19 de ore de soare în fiecare zi. Orele de lumină solară permit culturilor din Alaska o creștere mult mai rapidă. Plante precum varză, broccoli, conopidă, ridichi, napi, cartofi, sfeclă, morcovi, spanac sau salată verde cresc foarte bine aici.

Agricultura în Valea Matanuska-Susitna a început inițial ca un experiment în 1930 pentru a crește producția agricolă a țării. Însă lipsa infrastructurii și a proviziilor de bază a descurajat coloniștii, iar până în 1940 mai mult de jumătate din populație a plecat din vale. În 1965, doar 20 de familii au rămas. Deși colonia nu a fost un succes, oamenii rămași au continuat să învețe cum pot face agricultură în acest mediu, aparent nepropice din cauza apropierii de Polul Nord. Ulterior, după descoperirea potențialului agricol, zona a devenit extrem de populară și din ce în ce mai multe familii de americani au decis să se retragă aici. Vezi galerie foto:

alaska-giant-vegetables-6[2] alaska-giant-vegetables-1[6] alaska-giant-vegetables-5[5] alaska-giant-vegetables-2[5] alaska-giant-vegetables-9[2] alaska-giant-vegetables-8[2]

sursa;alaskavisit.com

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii