Noutăți

Legendarul Oraș Alb al Zeului Maimuței găsit în jungla din Honduras

Arheologii au început săpăturile la ceea ce cred că ar fi legendarul oraș pierdut Ciudad Blanca (Orașul Alb). Până în prezent aceștia au descoperit în jungla din Honduras zeci de artefacte pline de simboluri mistice care ar data între anii 1.000 și 1.5000 AD. Printre acestea se numără numeroase vase cu mânere în formă de vultur sau de jaguar, un tron din piatră precum și câteva sculpturi cu aspect total distinct față de cele făcute de civilizația Maya.

artefactestravechi

Este o nouă cultură sau o cultură diferită, a declarat Virgilio Paredes, directorul Institutului de Antropologie din Honduras si Colorado. Tot acesta este convins că numele orașului, menționat pentru prima dată de conchistadorii spanioli în sec. al-XVI-lea, este derivat din tipul de rocă folosit pentru construirea sa. Iar termenul de „Zeu al Maimuței” vine dintr-o legendă locală care vorbește de împerecherea dintre o maimuță gigant și femei, rezultatul fiind niște copii hibrizi.

Site-ul arheologic a fost vizitat de președintele Hondurasului, Juan Orlando Hernández : “Este un moment special pentru istoria Hondurasului. Aceasta descoperire a creat o mulțime de emoții, fiind extrem de importantă nu doar pentru Honduras cât pentru întreaga lume”, a declarat acesta.

Artefactele excavate până în prezent vor fi expuse într-un muzeu din Catacama.

maimta-artefact
sursa: independent.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Legendarul Oraș Alb al Zeului Maimuței găsit în jungla din Honduras

  1. 1500, nu 15,000. AD = i.Hr. Radule, fii atent…

  2. Adica dupa Hr.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii