Noutăți

Lege nouă: spitalele din Argentina angajează clovni!

Potrivit monitorului oficial din Argentina, prezența clovnilor într-un spital reprezintă “o medicație complementară menită să aducă bucurie copiilor spitalizați, familiilor lor și personalului”.

Ca urmare, spitalele din provincia Buenos Aires, cea mai populată zonă din Argentina, vor fi obligate să angajeze clovni în serviciile de pediatrie, pentru a-i distra pe copiii bolnavi, potrivit unei legi adoptate săptămâna trecută, relatează AFP.

Young Patient with Balloons and Clown Costume
“Râsul este cel mai bun medicament”, a argumentat autorul legii, Dario Golia.

Legea a fost adoptată inițial de legiuitorul Buenos Aires-ului în luna mai, și reintrodusă de congressman-ul Rubén Darío Golia, care a fost inspirat de  medicul din SUA  Hunter “Patch” Adams.

Când râdem, creierul emite informațiile necesare pentru a activa secreţia de encefalină, care posedă proprietăți similare cu morfina, cu capacitatea de a atenua durerea.” spune Dario Golia.

“Avem un acord cu Teatrul argentinian care contribuie la astfel de activităţi bazate pe relaţiile cu resursele umane“, a declarat ministrul sănătății, Alejandro Collia.

În acest program şi pe baza noii legi, 2.500 de clovni instruiţi, vor contribui, voluntar, la “sănătatea emoțională a pacienților spitalelor“, combinând în vizta lor, umorul, dragostea, și arta.

6a7e08ad16aa84d1377cc52f006c73a632008
“Din punct de vedere medical râsul, (de 3 – 8 minute) joacă un rol important în ameliorarea și chiar vindecarea bolilor: îmbunătățește starea psihică, reduce consecințele stresului, produce endorfine. Endorfinele, cunoscute și sub numele de „moleculele fericirii” sunt substanțe chimice de alinare a durerii, create de către organism în urma dansului, sexului, muzicii plăcute, mâncării condimentate. Endorfinele ajuta creierul să ignore durerea. În testele elaborate de către cercetători, s-a dovedit că rezistenţa participanților la durere creşte după o porție buna de râs. Mai mult decât atât, cercetările prezentate la conferința de Biologie Experimentala din Anaheim 2010, arata că râsul are aceleași beneficii asupra sănătății ca și exercițiile fizice (sursa: Scientific American Mind). Râsul stimulează sistemul imunitar al organismului, stimulează respirația prin mișcările accentuate ale musculaturii abdominale și ale mușchiului diafragmei, producând un masaj intern cu beneficii directe asupra circulației sanguine și asupra creșterii concentrației de oxigen din sânge.” (terapieprinras.ro)

traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: AFP, panampost.com, terapieprinras.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii