Noutăți

Legături istorice surprinzătoare – informații inedite

Noi dovezi arheologice și documente istorice ne schimbă aproape radical viziunea asupra istoriei antice, asupra istoriei strămoșilor noștri și a relației lor cu alte neamuri, inclusiv cu cele aflate la mii de kilometri distanță, precum chinezii.

Omului neavizat i se poate părea neverosimilă posibilitatea ca în urmă cu 7.000 de ani, între strămoșii chinezilor și strămoșii românilor să fi putut să existe relații spirituale, culturale sau economice. La fel de greu de crezut poate să pară faptul că o delegație chineză ar fi vizitat Dacia pe vremea regelui Decebal. Cu toate astea, dovezile istorice indică cu claritate aceste lucruri…

În emisiunea de astăzi vă invit să descoperiți o altă viziune supra istoriei noastre străvechi, susținută de dovezi solide. Invitat: eruditul profesor Mihai Popescu.

Vizionare cu folos!
Daniel Roxin

 

Coperta - Dacia si China antica (1)

Vă recomand o carte de excepție: LEGĂTURI SURPRINZĂTOARE: CUCUTENI – YANGSHAO, DACIA – CHINA ANTICĂ, scrisă de prof. dr. Mihai Popescu. La doar 18 lei! Cartea poate fi găsită online, aici: https://dacia-art.ro/index.php/carti/carti-pentru-adulti.html sau în magazinul DACIA ART din București, pe Bv. Carol I nr. 40-42 (peste drum de Biserica Armenească). Program magazin: Luni-Vineri între orele 09:00 – 20:00 și sâmbăta între orele 10:00 – 17:00.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Legături istorice surprinzătoare – informații inedite

  1. cristian c. n. // 17 martie 2019 at 19:45 // Răspunde

    Felicitari pentru munca domniilor voastre! Multe din semnele culturilor stravechi s-au pastrat pana in zilele noastre in cultura populara romaneasca.Ce cauza a determinat disparitia simbolului yin-yang de pe la noi,dar sa se perpetueze doar in culturile orientale?Nu cumva s-a metamorfozat,de exemplu,in acel opt sau infinit? Primavara dam fuguta la mamele si bunicile noastre si “crapam” in noi delicatesele alea in forma de opt(yin yang). Macinicii facuti de moldovence mi se par cei mai buni. Consider nepotrivit ca la 1 Martie sa oferi martisor compus din fir impletit si amuleta orientala cu desen yin yang;pare un fel de pleonasm.

  2. În mai multe seriale istorice chineze am auzit pronunţându-se un nume: zian, este chiar un nume destul de răspândit. În istoria lor, Zhe Yan este unul dintre zeii primordiali, zeu al vinului, dar în acelaşi timp, recunoscut pentru remarcabilele sale cunoştinţe medicale.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii