Noutăți

KFC a provocat un război cu orașul lui Vlad Țepeș. Ce a făcut marea rețea de Fast-food-uri? VIDEO

 •  
 •  
 •  

Un clip publicitar al celor de la KFC a stârnit furia românilor în aceste zile. Total neinspirat, chiar de un evident prost gust, materialul video a transformat Turnul Chindiei din Târgoviște, (un loc încărcat de secole de istorie, capitală a Țării Românești și a lui Vlad Țepeș) într-o platformă de lansare a unui pitic în fundul gol care se aruncă de la 20 de metri într-o găleată cu aripioare prăjite de pui. (Vedeți materialul video la sfârșitul articolului)

Ca să înțelegeți mai bine măgăria din spatele realizării lui, imaginați-vă aceeași scenă ca petrecându-se la Palatul Windsor al familiei regale britanice sau la Casa Albă, și veți sesiza mai bine grosolănia proiectului, lipsa de respect față de istoria locului și față de români.

În mod firesc, reacțiile au curs gârlă. Astfel, inclusiv primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a reacționat publicând pe Facebook o scrisoare deschisă adresată conducerii KFC:

Scrisoare deschisă adresată KFC (Kentucky Fried Chicken)

Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.

Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre.

Daniel – Cristian Stan Primarul municipiului Târgoviște

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on KFC a provocat un război cu orașul lui Vlad Țepeș. Ce a făcut marea rețea de Fast-food-uri? VIDEO

 1. Bravo voua targovistenilor,asa va trebui sa luam atitudine ca romani responsabili impotriva celor care-s bat joc de istoria noastra si mai ales de prezentul ajuns de kkt!

 2. mai rau e la Alba Iulia , unde 364 de zile pe an , defileaza armata imperiala a reichului de rasarit , ca si cum pentru noi romanii – 1 decembrie 1918 nu ar fi existat !!! … si se zice ca la anul serbam 100 de ani ! ??? . oare chiar nimeni nu vede ? m-am saturat de umilinta .

 3. in afara de voi cine mai stie ca e un turn din Romania ??? provocati furtuni intr-un pahar de apa statuta…se pare ca nu prea aveti de lucru ,asta este regretabil nu ca unora le trebuia un turn de unde sa se arunce …

  • Daniel Roxin // 22 iunie 2017 at 21:02 // Răspunde

   Nu doar ca nu ai inteles nimic, dar mai esti si impertinent. Te-ai frantuzit, esti foarte corect politic…

 4. Cetatenii au puterea… Au puterea sa nu mai cumpere nimic de la KFC… E o chestiune de vointa…

 5. Constantin // 23 iunie 2017 at 9:03 // Răspunde

  Si pe youtube sunt dezactivate comentarille si like/dislike-urile la acest clip…oare de ce ?

  De acord cu Flori, sa nu se mai cumpere de la KFC si sa fie sabotati si mediatic.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii