Noutăți

Iubirea – miracolul vindecării emoționale

Când ne-am născut, eram programați perfect. Aveam tendința naturală de a ne concentra asupra iubirii. Imaginația noastră era creatoare și sănătoasă, iar noi știam cum să o folosim. Eram conectați la o lume mult mai bogată decât cea la care suntem conectați acum, o lume plină de fascinație și de un simț al miracolului.

Ce s-a întâmplat însă? De ce, când am ajuns la o anumită vârstă, ne-am uitat în jur și am văzut că fascinația dispăruse?

Pentru că am fost învățați să ne concentrăm într-o altă direcție. Am fost învățați să gândim nenatural. Am fost învățați o filosofie foarte neproductivă, un mod de a privi lumea care intră în contradicție cu cine suntem noi.

Am fost învățați să gândim în termeni de competiție, efort, boală, resurse finite, limitate, vinovăție, rău, moarte, lipsă și pierdere. Am început să gândim aceste lucruri și în felul acesta am început să le acceptăm. Am fost învățați că lucruri precum notele, să fii suficient de bun, banii și să faci lucrurile așa cum trebuie sunt mai importante decât iubirea. Am fost învățați că suntem separați de alți oameni, că trebuie să ne luăm la întrecere cu alții ca să mergem înainte, că nu suntem destul de buni așa cum suntem acum. Am fost învățați să vedem lumea așa cum au ajuns să o vadă alții. E ca și cum, imediat ce am venit aici, ni s-a dat un somnifer. Gândirea lumii, care nu se bazează pe iubire, a început să ne răsune în urechi din clipa în care am atins țărmul.

Cu iubirea ne-am născut. Frica am învățat-o aici. Călătoria spirituală înseamnă să renunțăm la – ori să ne dezvățăm de – frică și să acceptăm din nou iubirea în inimile noastre. Iubirea este faptul suprem al existenței. Este realitatea noastră ultimă și scopul nostru pe acest pământ. Să fim conștienți de ea, să experimentăm iubirea în noi și în semenii noștri, acesta este rostul vieții.

Fragmente extrase din cartea ÎNTOARCEREA LA IUBIRE, Marianne Williamson.

Găsești cartea aici: http://www.vidia.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Iubirea – miracolul vindecării emoționale

  1. cetățeanul tulburat // 15 aprilie 2016 at 3:03 // Răspunde

    Eu cred că fericirea este mai importantă decât iubirea, degeaba iubești dacă nu te simți iubit…Când două persoane se iubesc reciproc cu aceeași intensitate, apare fericirea…
    Din păcate trăim intr-o lume materialistă, iar fericirea din dragoste puțini sunt cei care o trăiesc.

  2. Cum vom putea sa fim fericiti daca nu iubim cu adevarat? Iubirea este o stare de spirit, o esenta a sufletului nostru, a flacarii divine din noi insine …cand vom ajunge sa constientizam acea esenta vom trai fericirea cu adevarat…Multumesc, va iubesc…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii