Noutăți

Istoric italian: Romanii și-au falsificat originile. Civilizatorii lor au fost etruscii, adică un neam TRACIC

În visul lor de mărire, romanii nu s-au dat în lături de la nimic. Au cucerit alte neamuri, le-au jefuit, i-au obligat pe învinși să lupte în armatele lor, au șters de pe fața pământului anumite culturi sau, atunci când au fost impresionați de ceva, au încercat să confiște acele lucruri și să pretindă că aparțin propriei lor culturi și istorii. Așa au făcut și cu cultura greacă, net superioară celei romane din multe puncte de vedere, dar mai ales cu fascinanta cultură a etruscilor, un neam de origine tracică care a trăit în peninsula italică încă de dinainte de crearea Romei și care, putem spune, au fost un factor civilizator pentru romani. Doar că romanii au încercat să le șteargă memoria, pretinzând apoi că progresele culturii etrusce sunt ale lor. Despre asta vorbesc dovezile arheologice dar și unii istorici italieni…

Un astfel de istoric, Graziano Baccolini (Univesritatea din Bologna, Italia), ne spune următoarele, în volumul “Reflections on the Etruscan Civilization”: “Îmi este greu să înţeleg de ce, încă, unii istorici italieni eşuează în a înţelege contribuţia enormă a civilizaţiei etrusce la clădirea culturii vestice şi de ce, continuând să se ghideze după dovezi false, afirmă că grecii şi romanii reprezintă culturile superioare primordiale ale Europei (…) Sunt sigur că etruscii au venit din estul Europei şi sunt adevăraţii fondatori ai culturii acestui continent. Deşi unii istorici italieni continuă să nege asta, cei mai mulţi istorici, la nivel mondial, sunt de acord cu această teorie. ÎN ZORII DEZVOLTĂRII LOR MILITARE, ROMANII, CU O CULTURĂ INFERIOARĂ, ŞI-AU FALSIFICAT ORIGINILE ŞI AU ASCUNS MOŞTERNIREA CIVILIZAŢIEI ETRUSCE, IAR FALSIFICAREA ISTORIEI LOR A CONTINUAT, ÎN VREMEA PRIMILOR ÎMPĂRAŢI CREŞTINI, PRINTR-O SERIE DE EDICTE”.

Un alt istoric italian, Massimo Pallatino, considerat “părintele etruscologiei” ne spune că etruscii, care au dezvoltat cultura superioară a Italiei în Cerveteri, Tarquinia, Vulci şi Vetulonia erau  urmaşi ai tracilor din Asia Mică, veniţi în Italia cu mult înaintea romanilor, lucru care confirmă scrierile filozofului roman Seneca, care spunea în urmă cu 2.000 de ani că: “Asia Mică este locul unde au trăit etruscii la începuturi”.

Un alt autor antic latin, Tacitus, om politic și istoric, îl confirmă pe Herodot, și ne spune că: “Etruscii au venit din Asia Mică, ei fiind urmaşi ai pelasgilor, fiind numiţi thirasieni sau thiresieni în insulele Lemnos, Imbros şi Lesbos şi în Delos, insula sfântă a Cicladelor”.

Pentru a nu lăsa loc la întors să cităm și Enciclopedia Britanică: “La începutul expansiunii lor, romanii au fost iniţial respinşi, în Toscana, de către etrusci, care au venit cu mult înaintea lor, din Anatolia, fiind descendenţi ai tribului trac al frigilor/brigilor.”

Adăugând la toate aceste surse studiul de paleogenetică realizat de dr. Georgeta Cardoș și prof. univ. dr. Alexander Rodewald (Germania) care pune în evidență, dincolo de orice semn de întrebare, faptul că italienii (de astăzi) din nordul Italiei sunt înrudiți puternic, din punct de vedere genetic, cu populațiile care au trăit pe teritoriul României în urmă cu 3.000-5.000 de ani, întrebarea despre “cine a fost mai întâi, oul sau găina?” capătă un răspuns, în sfârșit: TRACII, care prin neamul etruscilor i-au civilizat pe romani!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizionează mai jos filmul documentar TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Istoric italian: Romanii și-au falsificat originile. Civilizatorii lor au fost etruscii, adică un neam TRACIC

 1. Europa este teatrul de confruntare, de aproape cinci mii de ani, dintre doua sisteme de credinta si de valori morale contrare si anume: sistemul de credinte de sorginte Hamonita, aparut dupa caderea, pe timpul lui Nimrod, in politeism pagan, contra celui de sorginte Iafeto-Semita, monoteist, care a fost conservat si a subzistat cu enorme eforturi in cultura geto-tracica a Europei, pe de-o parte si pe de alta parte, deasemenea cu eforturi enorme, in cultura a ceea ce Biblia numeste poporul lui Israel, care, stim cu totii, este de filiatie semita.
  Cu totul si cu totul neantamplator, crestinismul, care a intrat in istorie prin poporul lui Israel conform economiei divine, migreaza “cu arme si bagaje” si se aseaza ca la el acasa pe teritoriul European intre neamurile geto-tracice (sunt inclusi si grecii), adica unde ii era locul.

  Aceasta confruntare continua inca, noi o vedem si o traim. Si va continua pana la sfarsitul lumii.
  Fluviile de musulmani*, de sorginte Hamonita (Ham-Nimrod ca sistem de credinte si valori morale), oare ce rost credeti ca au?
  Mentionez ca nu trebuie sa ne lasam inselati de aparenta de monoteism care se vede la islam.

  Pana nu vom afla si intelege istoria veche si straveche a Europei nu vom intelege ce se petrece cu noi astazi, iar pentru a afla si intelege trebuie sa incepem a cauta pornind de la un text fundamental al umanitatii si anume de la Cartea Facerii din Biblie. Cartea Facerii nu este o inventie si nu-i un basm ci este un text cu o valoare istorica exceptionala – pentru cine vrea sa afle curatul adevar istoric.

  Desigur ca textul biblic nu este suficient, nu pentru ca el in sine n-ar fi suficient ci pentru ca noi n-avem suficienta capacitate pentru a-l intelegem, ceea ce inseamna ca mai avem nevoie si de alte texte pe care sa le coroboram cu cel biblic. Un mare si minunat puzzle ne asteapta sa-l completam.

 2. Ia luati d-aci niste neam!

  Minutul 7.26.
  https://www.youtube.com/watch?v=QdX4a8B4BZo

  …Io, in nemernicia mea, o vad pe Amalasunta… Voi ce vedeti?

  • He-he! Am vazut pe dos.
   Scuze! La 2 si 17.

   Daca sunteti in Canada, nu merge decat daca dati tare maxim.
   Glumesc. 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii