Noutăți

Iohannis i-a dat un alt “ȘAH” lui Dragnea. E clar că amândoi sunt dispuși să sară “Calul”, dar care va fi mai “Nebun”? “Reginele” nu spun deocamdată nimic…

Bătălia începută astăzi de președinte când, într-o conferință de presă a anunțat că nu va numi în funcția de premier pesoane cu probleme penale, a continuat cu sfidarea venită din partea PSD-ului și a lui Dragnea care au anunțat că nu vor merge la consultările de la Cotroceni. Doar că, tot astăzi, Iohannis a mai făcut o mutare: în timpul unui dejun oficial în care i-a avut ca invitați pe ambasadorii țărilor UE, i-a informat pe aceștia că nu va numi prim ministru un politicain cu probleme în justiție.

În comunicatul transmis de Administrația Prezidențială, comunicat în care este prezentat mesajul președintelui către ambasadori, se spune că Klaus Iohannis “a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste.

În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, Preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunțat înaintea începerii campaniei electorale.”

Gesturile celor doi anunță un război total care poate duce România în criză politică. Faptul că Iohannis a creat o presiune suplimentară asupra lui Dragnea plusând în dialogul cu ambasadorii țărilor membre UE, face ca tensiunea să crească exponențial.

Este clar, bătălia va fi care pe care. Așteptăm mutarea lui Dragnea la Șahul primit de la Iohannis.

Fiecare are “Pioni” importanți pe care îi poate arunca la bătaie și e clar că amândoi sunt dispuși să sară “Calul”. Acum, care va face mai tare pe “Nebunul” rămâne de văzut. “Reginele” sunt deocamdată în siguranță, dar la sfârșit va rămâne doar un singur rege. Cam așa se vede din “Turnul” de veghe: un teren de luptă cu pătrate albe și negre, precum mozaicul dintr-un templu masonic… Cunoscătorii jocului știu despre ce vorbesc!

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii