Noutăți

Invenție revoluționară! Doi antreprenori au început producția de hârtie fără să folosească arbori tăiați (Video)

Se poate face hârtie fără copaci? Doi antreprenori din Australia s-au ambiționat să afle și au arătat că se poate. Au petrecut un an cercetând o posibilă alternativă care ar putea servi drept materie primă pentru fabricarea hârtiei. Și au reușit. Acum sunt singurii din lume care produc hârtie din… piatră.

Ce e fascinant la hartia din piatră este că este rezistentă la apă, este rezistentă la rupere, este incredibil de durabilă și nu folosește niciun copac.

Ideea de a produce hârtie din piatră i-a costat pe cei doi antreprenori australieni 30 de mii de dolari din economiile proprii. În doar câteva luni, filmulețul de prezentare a ajuns la peste 10 milioane de oameni.

În prima etapă au produs 5 mii de notebook-uri, iar doi ani mai târziu au ajuns la 70 de mii de produse pentru clienți din 81 de țări.

O alternativă durabilă la un produs folosit de zi cu zi – așa au numit cei doi antreprenori australieni inovația lor. Au vrut să creeze ceva care să poate fi folosit zilnic și care să aibă un impact în lume. Produsul rezultat este rezistent la apă, dificil de rupt și reciclabil. Și, de asemenea, este prietenos cu mediul.

Kevin Garcia, fondator Karst Stone Paper: Nu folosim niciun copac, nu folosim apă și, de asemenea, avem cu 60% mai puține emisii de carbon în procesul de producție.

Industria tradițională a celulozei și a hârtiei este al cincilea consumator de energie la nivel mondial. 4% din energia totală consumată în lumea de azi este destinată fabricării hârtiei.

În plus, folosește mai multă apă pe tonă de produs decât orice altă industrie, ceea ce este cu adevărat enorm.

Producția de hârtie din piatră a companiei salvează 540 de arbori pe an, iar emisiile de dioxid de carbon au fost cu 25 de mii de kilograme mai reduse.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii