Noutăți

Internetul ne face să ne îndoim de propriile experiențe și cunoștințe acumulate

Internetul pare a ne domina viața noastră de astăzi. Deși există din anii 90, oamenii de știință încă nu știu prea multe despre modul în care acest depozit global de informații ne poate afecta gândirea pe termen lung. Noi cercetări sugerează că un posibil efect secundar al conectării la internet și a verificării fiecărei informații pe acesta, ne pune la îndoială ceea ce știm deja.

Conform Pew Research Centre, 1 din 5 americani este în permanență conectat la internet, iar alți 73% intră zilnic. Deși poate avea multe utilități, suntem tentați ca întotdeauna să apelăm la el pentru memorarea datelor și a amintirilor noastre, utilizându-l ulterior ca o memorie extinsă, lucru ce ne duce la o relaxare a activităților neuronale și la o îndoială a lucrurilor petrecute în viața noastră și a cunoștințelor acumulate în școală sau facultate. Cu alte cuvinte devenim mai puturoși știind că oricând putem naviga pe internet și putem să ne interesăm despre un anumit lucru.

“Omniprezența internetului, ne face să fim în mod constant conectați la cantități mari de informații. Și atunci când datele pot ajunge la noi doar tastând un cuvânt, oamenii par mai puțin dornici să se bazeze pe propriile cunoștințe … Rezultatele noastre sugerează că accesul la Internet afectează deciziile pe care le luăm pentru că ne bazăm mai puțin pe experiența noastră și mai mult pe răspunsurile pe care le găsim online”, spune unul dintre cercetatori canadieni, Evan Risko.

Risko și echipa sa speculează că suntem și am fost întotdeauna nesiguri iar creierul nostru are nevoie, înainte de a lua o decizie, de obținerea unei confirmări, motiv pentru care ne încredem, câteodată orbește în aceea ce se scrie în mediul online.

 index

sursa: sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii