Noutăți

Inteligența artificială ar putea conduce la AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, susține Elon Musk!

Când vine vorba despre o posibilă conflagrație mondială, mai toată lumea se gândește, astăzi, la situația din Coreea de Nord, dar acest stat ar trebui să se afle „jos, în lista noastră de preocupări”, susținea, foarte recent, Elon Musk, faimosul fondator al Space X și Tesla Motors. Într-o măsură mai mare ar trebui să ne îngrijoreze competiția acerbă în domeniul inteligenței artificiale, a apreciat antreprenorul și inventatorul canadiano-american.

Elon Musk consideră acum – în baza unor motive dintre cele mai serioase – că inteligența artificială ar putea fi cea mai mare amenințare la adresa existenței umanității, ea având potențialul de a duce la izbucnirea unei a treia conflagrații mondiale.

Spre surprinderea multora, Elon Musk s-a arătat mai puțin îngrijorat de ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, decât de posibilitatea izbucnirii unui război în care statele combatante să intre într-o competiție a elaborării celor mai distructive și puternice arme bazate pe inteligența artificilă. Musk arată că lansarea unei rachete balistice cu încărcătură nucleară de către forțele armate ale Coreei de Nord ar fi, pentru statul comunist din Extremul Orient, o sinucidere curată și că ea nu ar conduce, obligatoriu, la un al treilea război mondial. Nu același lucru s-ar putea susține, arată „The Guardian” și cu privire la inteligența artificială utilizată în scop militar, care este „cu mult mai riscantă”, în viziunea faimosului antreprenor, decât un stat deținător de arme nucleare, chiar și condus de către un dictator precum Kim Jong-un.

b

 

c

Poate părea surprinzător că un spirit creativ, deschis către inovație și evoluție tehnologică, precum Elon Musk, se declară alarmat de direcția în care se îndreaptă progresul tehnologic din domeniul inteligenței artificiale. Dar dacă stăm să ne gândim, asemenea temeri sunt și mai întemeiate, atunci când provin de la o asemenea persoană. De altfel, Musk s-a numărat, luna trecută, printre cei peste 100 de semnatari care au solicitat interzicerea de către ONU a armelor autonome letale.

Respectivul document arată că, odată dezvoltate, armele autonome letale vor permite aducerea conflictelor armate la o scară mai mare decât oricând și că lucrul acesta s-ar putea petrece mai curând decât ar putea crede oamenii. Potrivit scrisorii adresate către ONU acestea pot fi arme de teroare, instrumente ale distrugerii pe care dictatorii și teroriștii le pot folosi împotriva populațiilor nevinovate, arme care ar putea fi preluate abuziv pentru a fi puse să se comporte în cele mai nedorite moduri. Și nu avem prea mult timp la dispoziție pentru a acționa. „Dacă această cutie a Pandorei va fi deschisă, va fi greu să o mai închidem!”

Așadar, omenirea are o nouă și gravă problemă, pe care, prinși de grijile zilnice, prea puțini dintre noi o conștientizează!

e

d

Sursa: www.theguardian.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Inteligența artificială ar putea conduce la AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, susține Elon Musk!

  1. Intelegeti oameni buni : colectam date, facem analize,adunam rapoarte,statistici..etc. Acu, o ditamai colectie ce stie si felul cum dai click la mouse ce iti vad ochii si cat timp de ai lunete google. Dupa atata adunatura de prostie umana colectata si stocata mai trebuie feedbackul introdus in inteligenta artificiala si va conduce lumea din propria-i tampenie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii