Noutăți

Înlocuitori ai zahărului care ne pot salva sănătatea

Primul lucru pe care toți medicii ni-l recomandă pentru a avea o viață mai sănătoasă și echilibrată este renunțarea la alimentele care ne fac mai mult rău decât bine, printre acestea numărându-se și zahărul, care, consumat în exces, poate cauza grave probleme organismului nostru. Valoarea sa energetică este de 398 kcal pentru 100 g, se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie.

Însă, la zahărul tradițional există mai multe surse alternative mult mai sănătoase. Spre exemplu, în ciuda valorii energetice ridicate, zahărul de cocos are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că se asimilează mai bine. Surprinzător sau nu, malțul de orz este, de asemenea, un substituent excelent pentru zahăr. Îmbunătățește metabolismul și vederea, și întărește sistemul imunitar.

Liderul absolut printre înlocuitorii cu calorii reduse este Stevia. Aceasta este foarte solicitată de cei care încearcă să-și gestioneze greutatea. Nu numai că stevia conține doar 18 kcal la 100 de grame, dar este și de 25 de ori mai dulce decât zahărul, deci va trebui să adăugăm foarte puțin în mâncare pentru a-i da acesteia un gust bun.

Revenind la problemele cauzate de consumul excesiv de zahăr, potrivit statisticilor, în anul 2014, în estul Europei și America, s-a consumat în medie 30 kg de zahăr anual pe cap de locuitor, față de circa 16 kg cât au consumat în medie oamenii din vestul Europei sau Asia de Est.

sursa: https://brightside.me/inspiration-health/10-sugar-substitutes-thatll-save-your-health-366710/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii