Noutăți

Ingrediente necesare dezvoltării vieții descoperite pe doi meteoriţii căzuţi pe Pământ. Aceștia au o vechime de 4,5 miliarde de ani.

Doi meteoriți în vârstă de 4,5 miliarde de ani, care s-au prăbușit pe Pământ în 1998, conțin ingredientele necesare dezvoltării vieții! Potrivit celor de la CNN, cei doi meteoriți, numiți Monahani și Zag, sunt primii descoperiți care conțin ingredientele pentru viață: apă lichidă, aminoacizi, hidrocarburi și alte materii organice.

O analiză chimică a cristale albastre şi purpurii de sare și potasiu din meteoriți a fost publicată în revista Science Advances. Deși nu este tocmai dovada că viața există dincolo de granițele Terrei, urmele apei din cristalele de sare ne-ar putea indica faptul că acest element vital vieții a apărut în sistemul nostru solar încă din primele zile ale formării sale.

180111132414-02-meteorites-organic-matter-zag-monahans-exlarge-169

Înainte de a intra în atmosfera terestră și de a fi găsiți de doi tineri din Texas, în martie 1998, și altul în apropierea Marocului în august 1998, cei doi meteoriții au circulat prin centura de asteroizi din sistemul nostru solar timp de miliarde de ani. Cristalele de sare de la cei doi meteoriți sunt asemănătoare. Însă aceste cristale de sare nu au făcut dintotdeauna parte din meteoriți. Este posibil ca acestea să provină din activitatea vulcanică a planetelor din sistemul nostru solar care a aruncat în spațiu apă sau gheață.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Analiza organică a cristalelor de sare sugerează că materia organică provine dintr-un organism mamă bogat în apă,  cel mai probabil de pe Ceres “, a declarat Queenie Chan, autorul studiului și cercetător postdoctorant asociat la The Open University din Marea Britanie.

Ceres este o planetă pitică, și totodată cel mai mare obiect din centura de asteroizi. Acesta alături de asteroidul Hebe, o sursă majoră de meteoriţi care cad pe Pământ.

sursa: http://edition.cnn.com/2018/01/11/world/meteorites-organic-matter-life/index.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii