Noutăți

Inelul de la Brodgar, monoliții considerați mai importanți decât cei de la Stonehenge. Galerie foto

Un loc la fel de misterios ca și mult mai popularul Stonehenge, Inelul de la Brodgar este situat la periferia orașului Orkney din Scoția. Acesta cuprinde 27 de monoliți de piatră care variază de la 2,1 și până la 4,1 metri în înălțime. A fost unul dintre primele locuri ceremoniale de pe Insulele Britanice, iar primele înregistrări ale locului apar încă din secolul al XVI-lea. Data exactă a construcției sale nu este cunoscută sigur. Se estimează că cercul de piatră datează din jurul anului 2500 î.Hr.

Inițial au fost 60 de pietre în Inelul de la Brodgar, dar doar 27 sunt încă în picioare astăzi. Inelul ar reărezenta de fapt stâlpii unui zid din piatră care înconjurau o așezare umană din epoca de piatră. Până în prezent au fost excavate rămășițele a 14 clădiri din epoca respectivă, însă tehnologia de geofizică termică a dezvăluit că există încă aproximatic 100 îngropate sub pământ, printre care și un templu.

brodgar 1

brodgar 2

brodgar 3

brodgar 4

brodgar 5

brodgar 7

A5HFJ2 Ring of Brodgar prehistoric stone circle henge monument. Orkney Islands, Scotland. Aerial

article-2081254-0F5181EF00000578-382_634x378

“Excavarea acestei uriașe rețele de clădiri de lângă Orkney ne va permite să recreăm și să înțelegem mult mai bine viața acelor oameni. Deschide o fereastră asupra misterelor religiei neolitice, dar și a vieții sociale din acele timpuri“, a declarat Neil Oliver, realizatorului unui documentar pe această temă pentru televiziunea britanică BBC2.

Până în prezent, Stonehenge era considerat centrul culturii neolitice, dar acest titlu poate merge acum la situl din Orkney, care conține cele mai vechi picturi murale din Marea Britanie.

ring_of_brodgar10 ring_of_brodgar9
sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2081254/Stone-Age-temple-Orkney-significant-Stonehenge.html

sursa: http://www.odditycentral.com/pics/the-ring-of-brodgar.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii