Noutăți

INEDIT: Un avion electric intră în istorie! Video.

Viitorul aeronavelor electrice a devenit o realitate! Aparatului prototip E-Fan, produs de compania Airbus, a parcurs ieri, în doar 37 de minute, distanța de 74 de kilometri dintre aeroporturile Lydd, din Marea Britanie, și Calais-Dunkerque, din nordul Franței. Un moment istoric, o mare realizare pentru conservarea energiei. Este primul avion electric care realizează această performanță.

DidierESTEYNE_0
“Fabricarea și pilotarea unui avion de acest tip a fost ca un vis de copil”, a declarat, la finalul cursei, pilotul francez Didier Esteyne, care s-a aflat la manșa aparatului E-Fan, la a cărui proiectare a contribuit personal.

„Am făcut un pas major spre producția de serie, ceea ce va conduce la dezvoltarea și fabricarea de aeronave electrice, care sunt sigure, fiabile și corespunzătoare standardelor de navigabilitate.” a declarat Jean Botti, directorul tehnic al companiei Airbus Group.

0,,18574881_303,00
Aeronava a fost prezentată în premieră în 2013, la salonul aeronautic de la Bourget, de lângă Paris. Avionul electric este un bimotor care cântărește 600 de kilograme, are o lungime de 6,7 metri și o anvergură a aripilor de 9,5 metri. Aparatul are la activ aproximativ o sută de zboruri, de la prima sa testare, în aprilie 2014. Este alimentat cu baterii de 250 volți, instalate pe aripi, are o autonomie de zbor de 45 de minute, o viteză de croazieră de 160 km/h și poate atinge un maxim de 220 km/h, menționează Agenția Franceză de Presă.

article-2641593-1E4559BD00000578-180_634x476
Actualul model are doar două locuri, iar compania Airbus intenționează să înceapă producția de serie, în Franța, la Pau Pirineos. Comercializarea avionului ar putea începe spre sfârșitul anului 2017. Investiția va fi de aproximativ 20 de milioane de euro și vizează și realizarea unui model cu patru locuri, E-Fan 4.0.

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: airbus group, agenția franceză de presă, timesunion.com, mailonline.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii