Noutăți

Inedit: în interiorul unui restaurant fast-food din Italia poate fi admirat… un drum de pe vremea Imperiului Roman. Cum e cu putință?

După cum relatează Ancient Origins, în Italia a fost deschis, de curând, un restaurant fast -food cum nu s-a mai văzut. La subsol, sub podeaua transparentă a acestui nou restaurant se află… un drum construit pe vremea romanilor. Anticul vestigiu a fost descoperit în anul 2014, în vreme ce erau efectuate lucrările de construire a clădirii restaurantului.

Din drumul construit în perioada secolelor II-I î.e.n. a fost scoasă la lumină o porțiune de 45 de metri, fiindcă doar atât s-a mai păstrat. Drumul a fost abandonat în secolul III e.n. Vestigiile antice pot fi admirate în Frattocchie, la 20 de km de Roma. Acest drum ducea către faimosul Via Apia (Drumul Apian) – prima „autostradă” a Europei.

c

După ce clădirea a fost gata, a rezultat „cel dintâi restaurant fast-food prevăzut cu muzeu” sau „primul muzeu care include și un fast-food”. Clienții restaurantului pot studia cu ușurință milenarul drum, datorită podelei transparente a imobilului. Lanțul de restaurante a finanțat restaurarea vestigiului, în vreme ce autoritățile au urmărit ca lucrările de punere în valoare a acestuia să se desfășoare cum trebuie.

b

Mulțumită mărturiilor istorice, ne sunt cunoscute deja abilitățile inginerești ale romanilor. La fel de cunoscut ne este și faptul că Imperiul Roman nu ar fi putut exista fără rețeaua sa complexă de drumuri, poate cea mai bine organizată și mai bine întreținută din întreaga lume antică.

Pe când lucrau la obiectivul arheologic, care astăzi poate fi admirat din interiorul restaurantului, arheologii au mai făcut o descoperire. Este vorba despre trei schelete de bărbați, care au rămas, de asemenea, acolo unde au fost descoperite, fiind vizibile pentru vizitatori.

e

Primarul localității spune că modul în care a fost amenajat „restaurantul-muzeu” reprezintă un foarte bun exemplu de cooperare dintre sectorul public și cel privat, adăugând că vizitarea și vizionarea vestigiilor este gratuită și nu este condiționată de calitatea de client al restaurantului. Se poate ajunge în zona de expunere a vestigiilor fără a intra în restaurant!

g

f

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.ancient-origins.net, www.telegraph.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Inedit: în interiorul unui restaurant fast-food din Italia poate fi admirat… un drum de pe vremea Imperiului Roman. Cum e cu putință?

  1. mergeti si vedeti ce drum au construit dacii la regia cu mii de ani inainte…..asta e doar o copie proasta……

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii