Noutăți

Incursiune în fabulosul oraș Ollantaytambo – cetatea împăratului Pachacuti din Valea Sacră a Incașilor

Ollantaytambo se află în sudul statului Peru, la 72 km nord-vest de Cuzco. Pe vremea Imperiului Incaș, Ollantaytambo era o impozantă așezare urbană aflată sub stăpânirea directă a împăratului Pachacuti.

După ce a cucerit regiunea, împăratul Pachacuti a reconstruit orașul propriu-zis, clădind și un centru având rol ceremonial. În timpul cuceririi spaniole, Manco Inca Yupanqui, liderul rezistenței incașe, a folosit orașul drept fortăreață. Și s-a dovedit, atunci, a fi o fortăreață de necucerit!

p

b

Impresionantele construcții incașe se află la o altitudine de 2792 de metri deasupra nivelului mării, în districtul Ollantaytambo, provincia Urubamba. În zilele noastre, Ollantaytambo reprezintă o atracție turistică majoră și face parte din Valea Sacră a Incașilor.

o

De obicei, este nevoie de o drumeție de patru zile pentru a atinge acest obiectiv, parcurgând „Traseul Inca”, dar nu puțini sunt cei care își doresc să facă un asemenea efort pentru a vedea aceste locuri încărcate de istorie și caracterizate de un pitoresc ieșit din comun.

Atunci când împăratul Pachacuti a cucerit zona din jurul Văii Urubamba, la mijlocul secolului al XV-lea, a încorporat Ollantaytambo în patrimoniul său personal (domeniile imperiale).

Orașul a fost înfrumusețat prin clădiri somptuoase, iar aristocrația incașă s-a stabilit acolo, între fortificațiile strașnice, la care trebuie să fi trudit zeci de mii de oameni, conduși de către sute de meșteri iscusiți.

c

m

d

Întreaga vale a fost supusă unor lucrări extinse de terasare și irigare. După trecerea la cele veșnice împăratului Pachacuti (1438–1471/1472), domeniul a revenit familiei sale.

l

În timpul cuceririi spaniole din Peru, Manco Inca a reușit, în fruntea vitejilor războinici incași, să-i înfrângă pe invadatorii spanioli, mulțumită teraselor înalte, care nu-i lăsau pe conchistadori să înainteze rapid și le permiteau asediaților să riposteze cu eficiență.

f

k

h

j

Sursa informații și imagini: www.thevintagenews.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Incursiune în fabulosul oraș Ollantaytambo – cetatea împăratului Pachacuti din Valea Sacră a Incașilor

  1. Renegatul // 9 mai 2017 at 15:16 // Răspunde

    Noi nu avem azi scule sa taiem granitul precum o faceau “incasii”…ori “incasii” astia au venit de pe alta planeta? Daca acesti numiti incasi au fost strabunii amerindienilor de azi, inseamna ca li s-a aruncat in carca tot ceea ce a fost realizat in America de sud de o alta civilizatie!
    Sa fim cinstiti cu noi insine tot ceea ce e construit in Peru de cei “incasi” noi astazi nu putem realiza…de exemplu pietrele taiate cu unghi de 90 de grade care se imbina fara mortar de la Sacsayhuaman si nu numai sunt megaliti de zeci de tone bucata…cum le-au carat? Cum le-au taiat? Cum le-au asezat?
    Traim pe o planeta in care minciuna e la rang de cinste!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii