Noutăți

Incredibile tablouri plutitoare… din flori. Video

Pentru a comemora 125 de ani de la moartea artistului Vincent van Gogh, orășelul Zundert, locul de naștere al artistului, i-a dedicat parada anuală de flori, în luna septembrie a anului tecut. Zundert, un mic oraș din Țările de Jos, se află în apropiere de granița cu Belgia.

IMG_0048_ErwinMartens
În prima duminică a lunii septembrie, în fiecare an, începând din 1936, Zundert organizează cea mai mare paradă de flori din lume pe bază de voluntariat, cu 20 de mașini cu rampe plutitoare pe care sunt realizate aranjamente florale imense, din dalii proaspete. În mod normal, parada nu impune o temă asupra participanților, dar în 2015 organizatorii au decis să-și onoreze faimosul fiu al orașului, rezultând câteva interpretări izbitoare ale stilului expresiv și extrem de ușor de recunoscut al lui van Gogh.

IMG_9297 Werner Pellis
Organizatorii au scris pe site-ul lor că parada, care reprezintă una dintre cele 25 de parade de flori din Olanda, este o parte integrantă a culturii locale. Cătunele locale concurează pentru cele mai bune aranjamente florale, realizate din dalii cultivate de localnici, o tradiție păstrată din generație în generație.

flowers-4

IMG_0111_ErwinMartens
„Visul unui copil din Zundert nu este acela de a deveni un jucător de fotbal faimos, ci de a deveni un designer floral” notează organizatorii. „Cea mai mare parte dintre tinerii din Zundert sunt responsabili pentru proiectarea acestor aranjamente plutitoare, construcția modelelor la scară și supravegherea construcției, detaliile, colorarea și toate celelalte aspecte ale creării acestor tablouri uriașe.”

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: slate.com, thisiscolossal.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*