Noutăți

Incredibil: Statul Kuweit va preleva obligatoriu mostre ADN de la turiști și proprii cetățeni. Cică, în vederea combaterii terorismului…

Statul Kuweit a anunțat că, din acest an turiștii care vizitează țara, dar și localnicii, vor fi supuși unor operațiuni medicale pentru  prelevarea ADN-ului. Rezultatele vor fi folosite, potrivit oficialilor de la Kuweit „pentru a lupta împotriva criminalității și a terorismului”. Aceștia dau totodată asigurări că  datele nu vor fi folosite și în alte scopuri, fiecare om beneficiind de o confidențialitate a fișei medicale. Prin introducerea acestei măsuri, statul Kuweit devine prima națiune din lume care abordează o astfel de măsură extremă pentru controlul și verificarea populației.

Potrivit declarațiilor, orice persoană care refuză testarea va trebui să plătească o amendă 33.000 de mii de dolari sau să ispășească o pedeapsă cu închisoarea de până la un an de zile. Prin această lege, se dorește o mai bună securizare a țării, după ce anul trecut, un atac sinucigaș cu bombă a omorât 26 de persoane și a rănit alte 227.

kuweit

După ce toate demersurile vor fi gata, cel mai probabil spre sfârșitul anului, toți cei 1,3 milioane de cetățeni vor trebui să treacă pe la centrele medicale pentru a le fi prelevate mostre din ADN. Pentru cei care vor merge în Kuweit fie doar și pentru o vizită de afaceri, li se vor preleva mostre direct pe aeroportul internațional al țării, prin colectarea de salivă sau de sânge.

Din aceste probe, fie că vorbim de salivă sau sânge, tehnicieni vor determina codul unic al ADN-ul fiecărui individ și îl vor încărca într-o bază de date securizată, astfel încât să poată fi comparate cu probele genetice găsite la locul unei crime, atentat sau accident.

Aceste baze există și în alte țări precum SUA, Australia, Marea Britanie sau Suedia însă, cel puțin pentru moment, aici datele sunt colectate doar de la infractori deja condamnați sau eliberați condiționat.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Incredibil: Statul Kuweit va preleva obligatoriu mostre ADN de la turiști și proprii cetățeni. Cică, în vederea combaterii terorismului…

  1. vlad tepes // 4 mai 2016 at 15:50 // Răspunde

    Acum e clar ca lumina zilei ca elitele maimutelor inchinatoare lui Allah sunt slugile Ocultei Mondiale.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii