Noutăți

INCREDIBIL: România deține doar 10% din gazele descoperite în Marea Neagră, în zona românească

Americanii şi ruşii decid unde ajung gazele din platoul continental. Ne-am bucurat prea devreme pentru zăcământul uriaş descoperit de ruşi în Marea Neagră. Resursele de 30 de miliarde de metri cubi ar putea ajunge în cu totul alte destinaţii, iar statul oricum a negociat o participaţie prea mică în proiectul de explorare – recunosc acum şefii companiei de stat Romgaz. Nici zăcământul descoperit de americani împreună cu Petrom nu se ştie când, şi nici măcar dacă, va fi scos vreodată la suprafaţă, transmite Digi 24.

Cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia a anunţat acum 10 zile descoperirea unui zăcământ de gaze în platoul continental al Mării Negre. Din păcate, compania de stat Romgaz deţine doar 10% din acest proiect, deşi resursele se află pe teritoriul ţării noastre.

În acest moment americanii de la Exxon şi ruşii de la Lukoil controlează resurse de gaz din Marea Neagră de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi. Aceste resurse ar putea asigura consumul României pe o perioadă de zece ani. Din păcate, este posibil ca acest gaz să nu ajungă niciodată în ţara noastră.

Lukoil a forat la 170 de kilometri de Constanţa, la o adâncime de aproape 3 kilometri. Dreptul de explorare a fost acordat companiei ruseşti în perimetrul de 9700 de kilometri pătraţi câştigat de România la Haga. Americanii de la Exxon, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, caută şi ei zăcăminte în platoul Mării Negre, însă oficialii companiei au mari rezerve că gazul va fi scos prea curând la suprafaţă.

Citește articolul integral, aici: http://www.flux24.ro/prostie-sau-coruptie-romania-detine-doar-10-din-gazele-descoperite-in-marea-neagra/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on INCREDIBIL: România deține doar 10% din gazele descoperite în Marea Neagră, în zona românească

  1. Mai bine ramane in pamant decat sa fie exploatat de straini….

  2. DINUT GHEORGHE // 6 decembrie 2015 at 10:35 // Răspunde

    URGENT TREBUIE FACUT CA IN ISLANDA ,,, NATIONALIZAREA A TOT CE A FOST FURAT ,, CONFISCAREA AVERILOR ,, TRIMISI LA PUSCARIE CU MUNCA SILNICA ,DACA VREM SA NU PIERIM !!`

  3. Cum este posibil asa ceva? Ceva este putred in modul in care sunt facute contractele Romaniei ! Vezi Bechtel, Petrom, Alro etc.

  4. este posibil, desigur, ce poate fi atat de greu de inteles? pleci capul, iti vinzi natia pe nimica, cel mai rau poate fi ca te baga in inchisoare cativa anisori din viata ta, dar macar “comisioanele”, uite, iti raman. nu pleci capul, primesti “pumnul american” drept in nas, media te discrediteaza, declarandu-te, culmea, pe tine, inamicul public nr.1, esti eliminat fizic, tara este invadata de tot felul de pacalici care cica iti fac revolutie, ca sa te salveze, s.a.m.d. … acest mesaj nu este unul antiamerican, americanii, saracii, … pe scurt, numai Dumnezeu ne poate scapa din acest cerc de foc care este in toata lumea, nu numai la noi. dar daca toata marea noastra credinta ne duce doar la aprinde cateva lumanari in biserica o data/saptamana, impreuna cu biserica cu tot, suntem cam… pierduti!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii