Noutăți

INCREDIBIL – Pentru o medalie de aur la informatică elevul fenomen Vlad Coneschi a primit un premiu de 51,6 lei din partea autorităților!!! Ca să știe de mic în ce țară trăiește!

Vlad Coneschi locuiește în Slatina și este un elev de clasa a VII și de nota zece, care deține un palmares incredibil de diplome și medalii obținute la concursurile de matematică și informatică. Când nu se pregătește la matematică sau informatică, băiatul se ocupă de robotică; fără a fi ajutat de vreun profesor, a construit, împreună cu prietenii săi, o serie de roboți din piese Lego, printre care un roboțel cu senzori care poate rezolva (aranja) singur cubul Rubik, o mână robotică sau un dozator care furnizează un amestec de lapte și cereale pentru micul dejun. Printre preocupările acestui copil de o creativitate și inteligență aparte mai intră dansul, teatrul și taekwondo (artă marțială la care deține centura neagră, dar în care nu s-a mai putut antrena, ocupat fiind cu studiul).

d

Lucrurile care pentru alții sunt extraordinare sau imposibile, pentru elevul Vlad Coneschi țin de firescul fiecărei zile. Are, cum spuneam, o mulțime de diplome și de medalii – de aur, argint și bronz, pe care, din modestie, n-a dorit să le expună în școala la care învață. Pe când era în clasa a IV-a, băiatul a participat la olimpiada de matematică destinată elevilor de clasa a V-a. Acolo, a obținut medalia de bronz, uimindu-i pe cei care l-au pregătit.

Ajuns în clasa a V-a, Vlad a participat iarăși la olimpiada de matematică, unde a obținut medalia de aur. De asemenea, a participat, în 2016, și la Olimpiada de informatică. Desigur, i-a fost acordată medalia de aur. Pentru reușita sa, autoritățile au găsit de cuviință să îi ofere un premiu „substanțial”, în valoare de… 51,6 lei (a primit o bancnotă de 50 de lei, plus patru mondede de câte 0,5 lei). Sponsorul din mediul privat i-a dăruit, însă, o dronă.

c

Vlad are un program zilnic în care este timp pentru toate, dar este exclus, din start, timpul irosit fără rost. Zi de zi, matematicii îi sunt dedicate câteva ore. Nu îi este greu să se împartă între matematică și informatică. Greu i-ar fi, foarte probabil, dacă ar fi pus în situația de a alege una dintre ele, în detrimentul celeilalte.

Vlad avut deja ocazia de a cunoaște interesul și preocuparea autorităților pentru copiii care fac performanță și, la fel ca și alți olimpici și tineri de excepție… se gândește deja la o plecare în afara țării. După liceu va alege, probabil, una dintre universitățile de elită ale lumii iar autorealizarea sa va avea loc pe alte meleaguri, din cauză că aici prioritățile reale ale clasei politice au fost mereu altele decât cele declarate.

a

Vlad este recunoscător părinților săi, pentru suportul pe care i-l oferă, în performanțele sale. Se pregătește intens atât la matematică, cât și la informatică. În vreme ce elevii de acest fel se străduiesc să obțină succesul în domeniile care îi pasionează, autoritățile ar trebui să se mobilizeze și să adapteze programele de învățământ la necesitățile prezentului, punând în centrul tuturor preocupărilor elevul și nevoile sale.

În învățământul gimnazial și liceal ar trebui să se acorde atenție, în fiecare caz, domeniilor în care elevul vădește pasiune și aptitudini, fără să i se mai impună nimănui asimilarea unor informații pe care nu le va utiliza nici măcar o dată în viață. Copiii cu aptitudini deosebite, așa cum este Vlad Coneschi ar trebui susținuți fără preget de către autorități, nu determinați încă de pe băncile școlii gimnaziale să se gândească la părăsirea țării.

e

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: adevarul.ro, a1.ro, realitateaoltului.ro

Imagini: captură YouTube


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on INCREDIBIL – Pentru o medalie de aur la informatică elevul fenomen Vlad Coneschi a primit un premiu de 51,6 lei din partea autorităților!!! Ca să știe de mic în ce țară trăiește!

  1. Eu vreau ca copilul meu sa rezolve el cubul, nu sa planga sa ii cumpar un rorbot care sa rezolve pentru el cubul. A mai inventat —> ” un dozator care furnizează un amestec de lapte și cereale pentru micul dejun. “<— Si uite asa daca chestiile astea ajung pe piata, ne invatam copii sa fie lenesi, sa nu faca nimic, ca e un robot care o va face pentru ei. In plus, in viitor, acesti roboti ne vor lua locurile de munca din fabrici, uzine si asa mai departe !!!

  2. Sa vezi ce puscarie infunda pentru neplata taxelor .. % din 51.6 Ron..

  3. Rolf-Hermann Marcu // 2 februarie 2017 at 13:22 // Răspunde

    El stie prea bine in ce tara traieste. Acum a aflat cat valoreaza el in tara lui. Trist. Foarte trist.

  4. Suflet de gheata // 3 februarie 2017 at 15:32 // Răspunde

    Rusine, 51 de lei,o mizerie

  5. Acest articol arata o fapta a Ministerului de pe vremea guvernării tehnocratilor. Asta a făcut guvernul Cioloș. Poate afla și cei care nu lasă guvernul Grindeanu să-și facă treaba.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii