Noutăți

Incredibil: ICR Londra a refuzat lansarea filmului ”Brâncuși din eternitate”. L-a primit însă I.C. Bulgar din Londra

Filmul românesc ”Brâncuși din eternitate” a intrat în competiția BAFTA la mai multe categorii, inclusiv ”Film în altă limbă decât engleza”. Premiile BAFTA sunt cele mai importante distincţii din industria de film britanică.

Nominalizările pentru cea de-a 69-a ediţie a premiilor BAFTA vor fi anunţate pe 8 ianuarie 2016, iar gala va avea loc pe 14 februarie 2016, la Royal Opera House din Londra, pentru al zecelea an consecutiv.

Producția este regizată de Adrian Popovici și îi are în distribuție pe Claudiu Bleonț, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeș, Andra Negulescu și Ioan Andrei Ionescu – în rolul marelui sculptor. Scenariul le aparține lui Ioan Cărmăzan, Radu Petrescu-Aneste, Pascal Ilie Virgil, imaginea este semnată de Cristian Gugu, montajul de Marian Ene. Producătorul filmului este Cornelia Paloș.

”Ne-am fi dorit ca prima vizionare să aibă loc la Institutul Cultural Român din Londra, însă, din motive inexplicabile, după un prim răspuns pozitiv, am fost informați că ICR Londra nu ne mai poate găzdui. Îi mulțumesc ambasadorului Bulgariei la Londra, care ne-a oferit cu generozitate sala de evenimente a Institutului Cultural Bulgar din Londra. Astfel, grație bunăvoinței vecinilor noștri bulgari, criticii de film britanici şi votanţii BAFTA vor putea urmări un film sută la sută românesc, despre unul dintre puținii artiști români cunoscuți în întreaga lume. Deşi Preşedintele României a promulgat legea pentru declararea Zilei Brâncuşi sărbătoare naţională, marcată anual pe 19 februarie, ca o reparaţie morală pentru refuzul şi umilirea lui Constantin Brâncuşi de către statul român, filmul nostru, aflat în aceste două competiţii prestigioase, este prezentat pe teritoriul Bulgariei, nu al României”, spune Cornelia Paloș, producătorul filmului.

Brancusi din ternitate (thumb)
Trei perioade de timp, trei poveşti, trei planuri şi trei personaje construiesc intriga filmului “Brancuşi din eternitate”, poveste care încearcă să zugravească personalitatea sculptorului Constantin Brâncuşi. Fiecare personaj vorbeşte, în felul său, despre talentul şi operele unuia dintre cei mai mari artişti ai lumii.


“Brâncuşi din eternitate” este un film despre căutarea adevărului şi a perfecţiunii în artă, dar şi despre dezamăgirile provocate de nerealizări. Este, însă, şi un film despre cel care le influenţează vieţile până în clipa trecerii în singurătate: Milarepa.

poster_brancusi_from_eternity_large
Filmul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune, iar vizionarea de la Londra are loc cu sprijinul Bulgarian Cultural Institute London şi al Ambasadei Bulgariei la Londra.

”Brâncuși din eternitate” va putea fi urmărit în decembrie de către votanții BAFTA atât în Statele Unite ale Americii, la New York, cât și în Europa, la Londra. Filmul va intra şi în competiţia Critic’s Circle. Prima vizionare va avea loc duminică, 6 decembrie 2015, la Sofia Gallery din Londra.

surse: agerpres, bucuresteni.ro, cinemagia.ro

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Incredibil: ICR Londra a refuzat lansarea filmului ”Brâncuși din eternitate”. L-a primit însă I.C. Bulgar din Londra

 1. Spuneţi-le pe nume celor care au refuzat lansarea filmului despre Brâncuşi La ICR din Londra?

  Atunci ce promovează aceste institute pe banii noştri?

  Abia aştept să văd şi eu filmul ,,Brâncuşi din veşnicie”.

  • Echipa ICR Londra

   Dorian Branea, director

   Magda Stroe, director adjunct / coordonator de proiecte sincretice / de film

   Raluca Cimpoiaşu, coordonator de programe de muzică / teatrale

   Gabriela Mocan, coordonator de programe de literatură / arte vizuale / arhitectură / conferinţe

   Alexandra Marinică, coordonator de programe

   Eugenia Tăzlăoanu, întreţinere / logistică

   Ionuţ Tăzlăoanu, întreţinere / logistică / securitate

 2. Pe buna dreptate , ICR LONDRA a refuzat lansarea filmului… ” BRANCUSI DIN ETERNITATE ” ! In film nici macar o secventa despre capodopera lui Vali VIjelie sau vreo trimitere cat de subtila la tumultoasa viata a Oanei Zavoranu .
  ICR LONDRA , felicitari pentru verticalitate si multe “succesuri” in activitate !

 3. ICR Londra a blocat pagina de facebook la mesaje dupa ce i-am intrebat cum comenteaza implicare adjunctei ICR Magda Stroe in afaceri si fapte coruptie alaturi de fostul adjunct SIE generalul Dan Chiriac. acesta a ocupat incepand cu august 1994 postul de consilier diplomatic la Ambasada României de la Londra, dl Chiriac fiind implicat in cazu BNR : reteaua de CORUPTIE BNR – SRI
  http://identitydesign.ro/wp/index.php/2015/06/18/caz-halucinant-dezvaluiri-despre-un-sistem-din-umbra-care-controleaza-statul-roman-si-distruge-orice-oponent/

 4. Vasile Valeanu, New York City // 14 decembrie 2015 at 23:54 // Răspunde

  Prestigioasele muzee Guggenheim, MOMA si Metropolitan se mandresc atunci cand au ocazia sa expuna lucrarile maestrului, iar niste politruci anticulturali refuza lansarea filmului ?! Acestia ar trebui acuzatzi de genocid cultural si spanzuratzi in fatza ICR London.
  Mi-e scarba de cenzura neocomunista si mi-e frica de prostia cu patina de cultura.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii