Noutăți

Incidentul Kinross: Piloții care au dispărut în timp ce interceptau un OZN …

Trimiși să studieze o țintă apărută pe radar peste un lac de pe granița dintre Canada și SUA, doi piloți s-au apropiat de un OZN până când au dispărut cu totul, generând o avalanșă de explicații oficiale contradictorii și speculații.

La 23 noiembrie 1953, lângă granița dintre SUA și Canada, Centrul de Comandă Aeriană Defensivă al SUA a observat o licărire pe radar acolo unde aceasta nu ar fi trebuit să apară: în spațiul restricționat de deasupra Lacului Superior, aproape de o importantă rută comercială, se afla un obiect zburător neidentificat.

Drept urmare, un avion a decolat imediat de la Baza Aeriană Kinross, cei doi membri ai echipajului fiind trimiți să investigheze. Felix Moncla s-a așezat în scaunul pilotului, în timp ce Robert Wilson urmărea radarul. Cei doi nu aveau să se mai întoarcă din misiunea lor de interceptare.

Ceea ce a urmat, potrivit lui Donald Keyhoe, fost aviator militar și cercetător al fenomenului OZN, a fost „unul dintre cele mai stranii cazuri înregistrate  vreodată”.

Keyhoe a scris despre acest incident în cartea sa din 1955, „Conspirația farfuriilor zburătoare”, potrivit enciclopediei Alchetron.

După ce s-a ridicat în aer, Wilson a avut probleme în a lua urma obiectului neidentificat, care își tot schimba cursul. Așa că avionul său a continuat să-l urmărească folosind indicațiile primite prin radio de la comandamentul de la sol.

Avionul, care zbura cu 800 de kilometri pe oră, a urmărit obiectul vreme de 30 de minute, apropiindu-se treptat de el. La sol, operatorul radio a ghidat avionul de la 7.6 la 2.1 kilometri altitudine, urmărind pe ecranul radarului cum o luminiță o urmărea pe cealaltă.

… Și apoi, potrivit unui raport oficial al accidentului, semnalul radar emis de avionul F89 „pur și simplu a dispărut de pe radarul stației de interceptare de la sol.” Apoi, primul semnal radar, care indica obiectul neidentificat, a virat și a dispărut definitiv.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii