Noutăți

Incidentul Kinross: Piloții care au dispărut în timp ce interceptau un OZN …

  •  
  •  
  •  

Trimiși să studieze o țintă apărută pe radar peste un lac de pe granița dintre Canada și SUA, doi piloți s-au apropiat de un OZN până când au dispărut cu totul, generând o avalanșă de explicații oficiale contradictorii și speculații.

La 23 noiembrie 1953, lângă granița dintre SUA și Canada, Centrul de Comandă Aeriană Defensivă al SUA a observat o licărire pe radar acolo unde aceasta nu ar fi trebuit să apară: în spațiul restricționat de deasupra Lacului Superior, aproape de o importantă rută comercială, se afla un obiect zburător neidentificat.

Drept urmare, un avion a decolat imediat de la Baza Aeriană Kinross, cei doi membri ai echipajului fiind trimiți să investigheze. Felix Moncla s-a așezat în scaunul pilotului, în timp ce Robert Wilson urmărea radarul. Cei doi nu aveau să se mai întoarcă din misiunea lor de interceptare.

Ceea ce a urmat, potrivit lui Donald Keyhoe, fost aviator militar și cercetător al fenomenului OZN, a fost „unul dintre cele mai stranii cazuri înregistrate  vreodată”.

Keyhoe a scris despre acest incident în cartea sa din 1955, „Conspirația farfuriilor zburătoare”, potrivit enciclopediei Alchetron.

După ce s-a ridicat în aer, Wilson a avut probleme în a lua urma obiectului neidentificat, care își tot schimba cursul. Așa că avionul său a continuat să-l urmărească folosind indicațiile primite prin radio de la comandamentul de la sol.

Avionul, care zbura cu 800 de kilometri pe oră, a urmărit obiectul vreme de 30 de minute, apropiindu-se treptat de el. La sol, operatorul radio a ghidat avionul de la 7.6 la 2.1 kilometri altitudine, urmărind pe ecranul radarului cum o luminiță o urmărea pe cealaltă.

… Și apoi, potrivit unui raport oficial al accidentului, semnalul radar emis de avionul F89 „pur și simplu a dispărut de pe radarul stației de interceptare de la sol.” Apoi, primul semnal radar, care indica obiectul neidentificat, a virat și a dispărut definitiv.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii