Noutăți

Începe războiul între Israel și Iran? Armatele celor două ţări au lansat rachete…

ȘtirileProTv: Forţele armate iraniene staţionate în Siria au tras în jur de 20 de rachete sau proiectile către poziții militare israeliene din Platoul Golan, joi, puțin după miezul nopții, susțin Forțele Armate Israeliene. Potrivit unui purtător de cuvânt al IDF (Israel Defence Forces) nu au fost înregistrate victime.

Câteva, dar nu toate rachetele, au fost interceptate de sistemele de apărare israeline, a declarat locotenent colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt IDF. Acesta le-a spus reporterilor că o anchetă preliminară arată că pagubele produse nu sunt însemnate.

Dacă este confirmat acest atac, ar fi pentru prima dată când armata iraniană lansează în mod direct rachete către forțele israeliene din Înălțimile Golan. Zona a fost plasată sub alertă după ce Donald Trump a anunțat marți că plănuiește retragerea SUA din acordul nuclear iranian.

Potrivit oficialilor israelieni, „Domul de Fier” – sistemul de apărare antiaeriană al armatei israeliene – a interceptat proiectilele care se îndreptau spre această regiune, în timp ce alte rachete au provocat pagube minore. Totodată, nu au fost înregistrate decese, scrie The Telegraph.

 Presa de stat: Israelul ar fi replicat cu atacuri lângă Damasc. Chiar înainte de a se lumina afară, în capitala siriană Damasc au răsunat sunete de explozie, iar zgomote puternice s-au auzit în întreg spațiul aerian din regiune, pe parcursul întregii nopți. Ar fi vorba despre rachete trimise de Israel spre obiective militare iraniene din Siria, potrivit unui oficial israelian.

Citește mai mult: ȘtirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii